Üks sotsiaalmeedia kasutaja väitis, et tema iPhone’i aku on vaid 46 minutiga 22% võrra tühjenenud, teine ütles, et poole tunniga on aku kaotanud 30%.

„Olen kaotanud 30 protsenti viimase 30 minuti jooksul lihtsalt sellega, et mul on Spotify sisse lülitatud ja ma kasutan 5 minutit Twitterit. Võib-olla pean pärast seda aega tegelikult iPhone 6-st loobuma,“ rääkis teine kasutaja.

Samal ajal pahandas veel üks kasutaja: „See uus iPhone’i värskendus lihtsalt hävitab mu aku kestvuse. Laadimine võtab mitu tundi. Naeruväärne.“

iOS 16.4.1(a) – mida tuntakse ka kiire turvareaktsiooni uuenduse nime all – andis Apple turvaprobleemide parandamiseks välja möödunud nädalal. Tegemist oli ettevõtte uut tüüpi „mini“ tarkvaraarendusega, mis tuli suuremate uuenduste vahele.

Üks Twitteri kasutaja väitis, et Apple’i viimaste uuendustega on teadaolevalt pidevalt probleeme olnud, mille tõttu seadmed üle kuumenevad ja aku tühjeneb märkimisväärselt. „Alates iOS 16.0.1 väljaandmisest ja kuni viimase värskenduseni iOS 16.4.1 on aku kiiresti tühjenenud ja seade kuumeneb üle. Kuigi Apple sellest probleemist teab, ei ole nad seda lahendanud,“ säutsus iPhone’i kasutaja.

Apple’i vastu on mitme tehnoloogiaprobleemi tõttu esitatud juba kohtunõudeid. 2017. aastal maksis tehnoloogiahiid USAs 113 miljonit dollarit trahvi akuprobleemide tõttu. Apple’ile määrati 10 miljoni eurone trahv ka Itaalias.

Olenemata kohtunõuetest ja trahvidest väidavad Apple’i eksperdid, et nende uuendused aitavad vanemate seadmete aku kestvust säilitada ning see ei olevat küüniline trikk, millega püütakse panna kliente uusi telefone ostma.