„Ei oska muud öelda – südamest endal kurb, et Eesti suurim ja kauem tegutsenud kohvikuid tänasest enam kahjuks ei tegutse. Aga meil on rõõm, et pea 14 aastat saime inimestele toredat kohta pakkuda,“ rääkis Rebane.

Otsuse põhjustas omaniku sõnul majanduslik olukord: „Kulud tõusevad, hindu ei saa tõsta, tööjõukriis – ega siin palju midagi uut ei ole. Sama põhjus, mis on ka kümnetel teistel vanadel edukatel kohtadel olnud sulgemiseks viimastel kuudel.“ Rebane tõdes, et varsti ei oleks suudetud enam kohustusi täita ning esitati pankrotiavaldus.

Kohviku suurimad kulud olid rendi- ja tööjõukulud, samuti olid hüppeliselt tõusnud kõik sisendihinnad. Kohvikus aga hindu 20–25% tõsta poleks saanud. „Inimeste maksevõime ei tõuse sellise hüppega Eestis. See on majanduslik reaalsus täna,“ tõdes Rebane.

Tegevuse jätkamise või mittejätkamise taga olid ka asjaolud, millest Rebane konfidentsiaalsuse kokkuleppe tõttu täpsemalt rääkida ei saanud. „Meil olid siin teatud asjad, kus ootasime kolmandate osapoolte otsuseid. Need otsused saime me viimase nädala jooksul ning selle põhjal tegime ka meie oma valiku. Meil olid otsused ja lootused ja kuna neid ei juhtunud, siis sellest tulenevalt nägi juhataja, et ettevõte ei ole enam jätkusuutlik.“

Kohviku 28 töötajale on täna leitud juba uued tööpakkumised, selle eest hoolitses Peeter Rebane isiklikult. „Veetsin täna pool päeva, helistades läbi oma sõbrad-tuttavad, teised kohviku-restoraniomanikud. Mitmed olid tänulikud, et pakume neile inimesi, kellest mõni on meil töötanud kokku kogu see 13 aastat. Meil oli väga professionaalne ja hea tiim,“ ütles Komeedi omanik. Ta on veendunud, et homseks on kõik töötajad juba saanud uued tööpakkumised. „See oli minu isiklik südameasi, et keegi ei jääks tänavale.“