KWOTA tegeleb materjalide taaskasutamisest tekkiva süsiniku emissioonide kokkuhoiu tõendamise ja kauplemisega. Ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuht Rain Vääna ütleb, et nad on heas seisus. Kasvatavad klientide arvu ja leiavad uusi partnereid. Nendega teevad täna koostööd Avis, IIZI, Cachet, Audi, Europcar, Räpina Paberivabrik, Dagö Plast, Estiko Plastar ja teised.

„Lisaks peame läbirääkimisi materjalide tootjatega Soomes, Rootsis, Hollandis, Belgias, Itaalias, Hispaanias, Saksamaal, Leedus, Jaapanis ja Vietnamis. Loomulikult ka Eestis. Kaasame seemne- investeerimisvoorus 4,5 miljonit eurot uute klientide ja turgude avamiseks. Plaanime juba sellel aastal olla oma tootega kohal nii Skandinaavias, Baltikumis, UK-s kui ka Saksamaal,“ jutustab Vääna.

Pitch Competitionil on seekord saadaval lausa miljoni euro eest investeeringuid. Võidu korral investeerib KWOTA raha uut turgude avamisse ja müügimahu kasvatamisse. Üks oluline komponent on Vääna sõnul ka KWOTA Standardi edasi arendamine ja rahvusvahelistel turgudel kinnistamine, kui oma valdkonna usaldusväärseim metoodika süsiniku kokkuhoiu arvestamiseks materjalide taaskasutamisel.

„Oleme lähinädalatel välja tulemas mitme olulise uudisega uute klientide ja koostööpartnerite osas. Püsige kuuldel,“ hõiskab Vääna.

KWOTA peamise tiimi moodustavad:

Rain Vääna – tegevjuht – pikaajalise ringmajanduse ja materjalide taaskasutamise kogemus. Ragn-Sellsi tegevjuht 9 aastat.

Argo Rannamets – finantsjuht – samuti pikaajaline kogemus ringmajanduses ja materjalide taaskasutamises. Oli 16 aastat Ragn-Sellsi finantsjuht.

Aivar Ots – tootejuht – endine Pipedrive tippjuht. Suur kogemus globaalse ettevõtte toote arenduses.

Janika Laht – dekarboniseerimise juht – endine Eesti alaline esindaja Euroopa Liidus kliima ja keskkonna küsimustes. ÜRO ekspertkomisjoni liige.

Loe KWOTA kohta ka Delfi Ärilehe loost (siit).