Järgmise aasta lõpus valmib 38 tuulikuga Tootsi tuulepark. Tuulepark koos päikesepaneelidega annab tulevikus peaaegu kümnendiku Eesti aastasest elektritarbimisest.

Tuulikute ehitamisega veel alustatud ei ole, aga valmis on juba kaheksakilomeetrine tee, mis viib pargi ühest otsast teise.

„Kõik kokku teed on meil ligi 30 kilomeetrit teed, mida me siin ehitame. Tootsi suursood läbiv tee on umbes kaheksa kilomeetrit ja nüüd ta siis hakkab hargnema erinevatele pooltele, kus siis hakkavad tuulikud asetsema,“ rääkis Nordecon Betooni objektijuht Martin Mölder.

„Me oleme alustanud kahe vundamendi väljakaevega, aga vundamentidega veel alustanud ei ole. Aga vundamenditööd tuleb palju, sest vundamente on kokku 38. Võibolla märkimisväärne on see, et ühe vundamendi betooni maht, kui nendes tänaval nähtavatesse betooniautodesse see teisendada, see on umbes sada sellist,“ ütles Mölder.

Tootsist tuleb 255 MW tuulepargivõimsust, juurde tuleb kuni 75 MW päikesepark, nii saab sellest Baltikumi suurim energiatootmisala.

„2024. aasta lõpus peaks olema kõik töös,“ sõnas Enefit Greeni tuuleenergia valdkonnajuht Lauri Ulm.

Pikemalt saab lugeda ERR-i portaalist.