Töötajate arv püstitas aasta algul uue rekordi. Statistikaameti uuringu järgi töötas esimeses kvartalis vähemalt ühe töötunni ligi 700 000 inimest. Nii palju inimesi ei ole Eestis korraga leiba teeninud 1990-ndate aastate algusest alates. Ettevõtted hoiavad headest inimestest kümne küünega kinni ja loodavad majandusolude paranemist aasta teisel poolel.

Töökohtade arv kasvas teeninduses: majutuse, toitlustuse, tervishoiu ja hariduse valdkonnas. Poole hõive kasvust moodustasid Ukraina sõjapõgenikud. 11 000 põgenikku on praeguseks töö leidnud ja 5000 otsib veel rakendust.

Tööpuudus ei ole keerulisest majandusolukorrast hoolimata oluliselt tõusnud. Registreeritud töötute arv oli mai keskel umbes 5000 inimese võrra suurem kui aasta tagasi. Koondatuid on küll varasemast rohkem, aga suhteliselt palju on ka vabu ametikohti. Täitmata töökohti on kõige rohkem madalama palgaga ametite – lihttööliste ja teenindajate – hulgas.

Palgasurve püsib tugev. Swedbanki eraklientide esimese nelja kuu netopalk ületas aastatagust kümnendiku võrra. Kuigi nõudlus uute töötajate järele on tööstuses ja ehituses vähenenud, napib vajalikke spetsialiste paljudes valdkondades.