Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks 1,45 miljonit eurot. Sellest suurema osa andsid 491 000 euroga LHV Group, 417 000 euroga Enefit Green ning 120 000 euroga Tallinna Sadam.

Tõusjaid oli Tallinna börsi erinevate nimekirjade peale kokku 6, langejaid 19 ning eilsele sulgemistasemele jäid 8 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Türgi börs reageeris Recep Tayyip Erdogani oodatust paremale valimistulemusele tugeva langusega. Riigi börsiindeks BIST-100 langes ühel hetkel kuni 6,7% ning käivitas sellega kauplemises katkestuse. Loe siit.

  • Amazon keskendub nüüdsest veelgi enam tehisintellektile, et kiirendada tellimuste kohaleviimist ja seejuures vähendada vahemaad toodete ning klientide vahel. Loe siit.

  • Venemaal edasi tegutsev pesutootja Silvano Fashion Group teenis esimes kvartalis 1,6 miljonit eurot kasumit ehk 0,04 eurot aktsia kohta. Samal perioodil aasta tagasi teenis ettevõte ligi veerand miljonit eurot kahjumit. Loe siit.

Euroopa börs napilt plusspoolel

Euroopa börsid esmaspäeval kindlat suunda ei võtnud ning liiguti erisuunaliselt. Regiooni laiapõhjaline Stoxx 600 aktsiaindeks on napi 0,04% jagu plusspoolel ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kukkunud 0,1%.

USA peamised indeksid pole samuti selge suunaga kauplemist alustanud. Kui Dow Jones ja S&P 500 indeks on langenud vastavalt 0,25% ja 0,15%, siis Nasdaqi koondindeks on nullpiiri lähedal. Turge hoiab pinge all senise laeni jõudnud USA võlatase, mille osas jätkuvalt lahendust ei ole.