Kui 2022. aasta lõpus tehtud plaan nägi ette nelja kuu jooksul 4163 ratta müümist, siis reaalselt on müüdud 1276 ratast ehk 30% eesmärgist. Terve aasta eesmärk oli tänavu müüa 12500 ratast. Ettevõtte kulubaas on samas jäänud varasemale tasemele, kuna oodati esialgse plaani täitumist. ​​

Märtsis 2023 müüs Ampler 338 jalgratast ja tarnis 633 jalgratast. Aprillis 2023 müüs Ampler 423 jalgratast ja tarnis 310 jalgratast.

Märtsis tarniti klientidele rohkem jalgrattaid kui tehti uusi müüke, millega tehti tasa osa tellimuste mahajäämusest. Müük jäi aprillis väiksemaks, kuna rahaprobleemide tõttu peatati tootmine, märkis Ampler Bikesi uus tegevjuht Kadri Rehkli Funderbeami platvormil tehtud postituses.

„Esimese nelja kuu müüginumbrid on jäänud oluliselt alla eesmärgi ja ei ole kiirenenud samas tempos kui välistemperatuur,“ ütles Rehkli. Aprillis langes ettevõtte käive 714 000 euroni, märtsis teeniti 1,47 miljonit eurot käivet.

„Viimastel nädalatel on uus juhtkond töötanud välja uue plaani 2023. aastaks, mis võtab arvesse selle kevade turusuundumusi,“ märkis Rehkli.

Rohkem uudiseid on ettevõtte sõnul oodata lähipäevil.

Kauplemine osakutega peatatud

Eelmisel nädalal peatati ettevõtte osakutega Funderbeami keskkonnas peatamine, mille põhjuseks toodi hinda liigutava uudise avalikustamine. Kauplemine on jätkuvalt peatatud.

Veebruaris said Ampler Bikesi investorid teada, et ettevõtte ostis ära Tuule elektritõukeratastega tuntud Kõu Mobility. Ampler Bikes sai 1,5 miljoni eurose investeeringu ning lisaks laenu.

Tehinguga sai Kõu Mobility enda kätte 51% ettevõttest Ampler Bikes OÜ. Aprilli alguses asus Amplerit juhtima Kadri Rehkl ning ettevõtet aastat ehitanud Ardo Kaurit astus tagasi. Rehkli fookuseks sai ettevõtte rahavoog positiivseks saada.

Varasemalt on Ampleriga kauplemine olnud peatatud näiteks 2022. aasta novembrist kuni 2023. aasta märtsi alguseni eelmainitud uudise tõttu ning 2021. aasta juulist kuni sama aasta oktoobrini samuti raha kaasamise tõttu.

Aprillis kirjutas Geenius, et kerged ajad pole ka Kõu Mobility grupil. Comodule'i juht Kristjan Maruste rääkis väljaandele, et maksuvõla kõrval on õhus ka võlad äripartneritele, kuid ta lubas, et toob grupi keerulisest olukorrast samm-sammult välja.