Itaalia klassikalise Pizza Margherita valmistamise hind tõusis aprillis jätkuvalt võrreldes aastataguse ajaga, vaatamata sellele, et koostisosade inflatsioonitempo on aeglustumas.

Napoli traditsioonilise roa valmistamiseks vajalike koostisosade kogumine ja energia kasutamine tõusis aprillis aastataguse ajaga võrreldes 19%, selgub Bloombergi arvutustel. Hinnatõus aeglustus võrreldes märtsiga ja on võrreldav novembri tipptasemega, mis oli üle 30%.

Pitsamõõdik ületab jätkuvalt kaugelt üldist inflatsioonimäära, mis oli eelmisel kuul 8,7%. Valmispitsa ostmise kulud kasvasid aastaga 7,6%.

Jahu tarbijahinnad tõusid aastaga 11,1%. Mozzarella tarbijahinnad tõusid aastaga 25,0%, kuid langesid aastases võrdluses 0,4%. Tomatite tarbijahinnad tõusid 8,6% aastas, kuid langesid 2,0% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Oliiviõli tarbijahinnad tõusid aastaga 26,1%, aastavõrdluses 1,2%. Elektrienergia tarbijahinnad tõusid aastaga 20,1%, kuid langesid aastavõrdluses 11,3%.