Teisipäeval esitatud kaebuses esitatud süüdistused sisaldavad inimsusevastaseid kuritegusid ja inimkaubandust. Kaebuse esitasid korruptsioonivastased ühendused Sherpa, Ethique sur l'etiquette kollektiiv, Euroopa Uiguuri Instituut ja uiguuri naine, keda hoiti Xinjiangi laagris Hiinas.

Kaebuse esitajad sõnasid, et tahavad tuua esile rõivaste, eelkõige puuvillatoodete tootmiseks uiguuride sunnitööjõudu kasutavate rahvusvaheliste ettevõtete võimaliku vastutuse. Eelmine juhtum, mis esitati riiklikule terrorismivastasele prokuratuurile Pariisis, mis uuris väidetavaid inimsusevastaseid kuritegusid, lõpetati aprillis, kuna puudus pädevus kaebuses sisalduvate faktide eest vastutusele võtmiseks.

Nad süüdistasid Uniqlo France'i, Fast Retailing'i tütarettevõtet, koos Inditexiga, kes on Hispaania Zara ja teiste kaubamärkide omanik, Prantsuse moekontserni SMCP ja jalatsitootja Skechersiga, et nad turustavad tooteid, mis on vähemalt osaliselt valmistatud tehastes, kus uiguurid on sunniviisiliselt töötanud. Nende hinnangul ületab Hiinas sunnitööliste arv miljon inimest.

Hageja advokaat William Bourdon loodab, et Prantsuse kohtusüsteem tunnustab nende nõuet inimsusevastaste kuritegude varjamise alusel. „Tekstiiliettevõtted peavad aru andma, et nad on teadlikult rikastunud kõige raskemate rahvusvaheliste kuritegude hinnaga,“ ütles ta, lisades, et see on vastuolus nende esitatud eetilise fassaadiga.

Esimese kaebuse esitamise ajal eitasid moekontsernid kõiki väiteid sunniviisilise töö kohta. Lisaks neljale ettevõttele on sarnaste süüdistustega silmitsi seisnud ka teised suured kaubamärgid, näiteks Nike.