Praguse juhatuse esimehe Kati Kusmini teine kolmeaastane ametiaeg lõppeb aasta lõpus. Seetõttu kuulutas ettevõtte nõukogu aprillis välja konkursi juhatuse esimehe leidmiseks. Avalduste esitamise tähtaeg oli 8. mail. RKASi andmetel laekus konkursile tähtaegselt 58 avaldust.

Enam kui 200 töötajaga RKAS omab väga mahukat kinnisvara portfelli, mille abil pakutakse teenuseid peamiselt riigiasutustele ja avalike teenuste pakkujatele. Ettevõtte juhatuse esimehe ametikoha võib ahvatlevaks muuta ka kõrge töötasu. Eelmise aasta sügisel avaldatud riigifirmade juhtide palgaedetabelis kuulus RKASi juhatuse esimehele 7. koht. Toonaste andmete järgi oli kuutasu 10 500 eurot.

Aprilli alguses, vahetult enne konkursi väljakuulutamist, ei osanud praegune juht Kati Kusmin öelda, kas kandideerib ka kolmandaks ametiajaks. Toonane omaniku esindaja riigihalduse minister Riina Solman tõstis esile Kusmini viimasel ametiajal tekkinud probleemi Neeme 50 kinnistu elanikega. Solmani sõnul ei saanud selles probleemis anda RKASi juhtkonna tegevusele rahuldavat hinnangut. Nüüd on minister vahetunud ning ka RKASi juht Kusmin otsustas uuesti oma ametisse kandideerida.

RKASi nõukogu loodab uue juhatuse esimehe lõpliku valiku teha kandidaatide selekteerimise järel juuli alguseks.