DelfinGroupi kaks suurimat aktsionäri pakuvad avalikul pakkumisel müügiks umbes 4,6 miljonit DelfinGroupi aktsiat, mis moodustavad 10,3% kõigist DelfinGroupi aktsiatest. Aktsiaid pakutakse hinnaga 1,35 eurot aktsia kohta, mis on 10,6% madalam DelfinGroupi keskmisest mahuga kaalutud aktsia hinnast Nasdaq Balti börsil kolme kuu jooksul alates veebruarist kuni aprillini 2023.

Kõrgeim kvartaalne dividendimaksja

DelfinGroupi ühe suuromaniku Agris Evertovskise sõnul on tegu võimalusega osta avaliku pakkumise teel turuhinna kõikumiste väliselt soovitud kogus Baltimaade ühe parima dividenditootlusega börsiettevõtte aktsiaid. Viimase dividendide väljamakse kuupäeva (17.04.2023) aktsiahinna põhjal kujunes DelfinGroupi aktsiate viimase 12 kuu dividendimaksete tootluseks 8,1%.

8,1% – DelfinGroupi aktsiate viimase 12 kuu dividenditootlus

„DelfinGroup oli 2022. aasta tegelike dividendiväljamaksete põhjal Nasdaq Balti börsi põhinimekirja ettevõtete seas tootluselt teisel kohal ja ainus kvartaalseid dividende maksev ettevõte. DelfinGroup maksab dividende kvartaalselt, kuna peab oma aktsionäridele nende investeeringult regulaarse tulu maksmist oluliseks. Lisaks dividendimaksetele oli DelfinGroupi aktsia üks vähestest, mis 2022. aasta kokkuvõttes ei teinud läbi suurt langust – aasta kokkuvõttes aktsia hind hoopis kasvas umbes 6%,“ selgitas Evertovskis.

Müüjad jäävad suurimateks omanikeks

Aktsionärid otsustasid müüa aktsiaid avaliku pakkumise korras, sest suurema koguse aktsiate müüki panek börsi vahendusel ei pruugi olla teostatav madala likviidsuse tõttu.

„Aktsionäride eesmärk on suurendada omaosaluse vähendamise teel DelfinGroupi vabalt kaubeldavate aktsiate hulka, mis tõstab ettevõtte aktsiate likviidsust ja kauplemisaktiivsust, muutes aktsiad kõigile investoritele atraktiivsemaks. Samuti soovivad aktsionärid oma varasid ja investeeringuid mitmekesistada. DelfinGroup on hästi juhitud, majanduslikult tugev ja läbipaistev ettevõte, kes avaldab regulaarselt börsil oma majandustulemusi. DelfinGroup on ühtlasi ka enimkaubeldud Läti ettevõte Nasdaq Balti börsil,“ lisas Evertovskis.

70% DelfinGroupi 6300 aktsionärist on Eesti eraisikud ja ettevõtted.

Mõlemad aktsiaid pakkuvad suuraktsionärid jäävad ka avaliku pakkumise tehingu järel DelfinGroupi suurimateks aktsionärideks. Aktsiaid müüvate aktsionäride osalus kokku on täna 82% protsenti ja tehingu täismahus läbiviimise järel 72% protsenti.

DelfinGroupil pole Eestis äritegevusi, kuid ettevõtte ligi 6300 aktsionärist on ligi 70% Eesti eraisikud ja ettevõtted, mis teeb ettevõttest ühe suurima eestlastest investorite hulgaga ettevõtte maailmas.

Tugevad finantstulemused

DelfinGroupi 2023. aasta esimese kvartali müügitulu kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 46%, ulatudes 11,1 miljoni euroni. Ettevõtte EBITDA kasvas 3,9 miljoni euroni, mis on 53% rohkem kui 2022. aasta esimeses kvartalis. Maksueelne kasum suurenes 16% võrra, jõudes 1,8 miljoni euroni. Lisaks on DelfinGroupi laenuportfell aasta algusest kasvanud 9%, ulatudes 73,5 miljoni euroni.

DelfinGroup on alates 2010. aastast olnud igal aastal kasumlik, tagades samal ajal püsivalt kõrged kasvumäärad. Ettevõte demonstreerib konkurentsivõimelisi näitajaid ka börsil, pakkudes investoritele head dividenditootlust ja säilitades kasvupotentsiaali.

DelfinGroupi investoritele tagab regulaarset tulu ettevõtte Balti turul unikaalne dividendipoliitika – igas kvartalis on aktsionäridele dividendidena makstud vähemalt 50% ettevõtte kasumist. Ettevõtte poolt kuni 16. maini 2023 tehtud dividendimaksete põhjal on DelfinGroup viimase 12 kuu jooksul maksnud dividende 5,5 miljonit eurot ehk 0,121 eurot aktsia kohta. Võttes aluseks aktsiahinna Nasdaq Riga börsi 16. mai 2023 kauplemisperioodi lõpus, andis see aktsionäridele väga hea 8% dividenditootluse. Seejuures oleks dividenditootlus viimase 12 kuu jooksul makstud dividendide ja avaliku pakkumise aktsia müügihinna (1,35 eurot) põhjal 9%.

Kuidas pakkumisest osa saada:

  • DelfinGroupi aktsiate müük algab 22. mail kell 10.00 ja lõpeb 2. juunil kell 15.30.

  • Pakkumise tingimuste ja prospektiga saab täpsemalt tutvuda SIIN

  • DelfinGroupi finantstulemuste ja muu infoga saab tutvuda SIIN

AS DelfinGroupist

AS DelfinGroup on litsentseeritud tehnoloogiapõhine finantsteenuste ettevõte, mis asutati 2009. aastal ning tegutseb kaubamärkide Banknote ja VIZIA all. Ettevõte arendab ja pakub pidevalt tarbimis- ja pandilaene, pensionäridele välja töötatud laene, „osta kohe, maksa hiljem“ laenu, samuti kasutatud kaupade müüki nii veebis kui ka enam kui 90 esinduses üle Läti. Keskmiselt väljastatakse kuus 35 000 laenu, mida teenindab AS-i DelfinGroup enam kui 300 töötajast koosnev professionaalne meeskond. Ettevõttel on kokku üle 400 000 registreeritud kliendi. Alates 2014. aastast on AS DelfinGroup tuntud Nasdaq Riia börsil võlakirjade emiteerijana ja alates 2021. aastast Balti Põhinimekirja aktsiaemitendina.

Ettevõtte IPO tõi 2021. aastal juurde 6000 uut aktsionäri. Ettevõte maksab oma aktsionäridele regulaarselt dividende. 2023. aasta esimeses kvartalis kasvas ettevõtte netolaenuportfell 73,5 miljoni euroni, EBITDA ulatus 3,9 miljoni euroni ning maksueelne kasum 1,8 miljoni euroni. Ettevõtte jätkusuutlikkus põhineb ettevõtte keskendunud juhtimisel, fintech-innovatsioonil, vastutustundlikul laenamisel, finantskaasamisel ja ringmajanduse soodustamisel. Ettevõte on alates 2010. aastast olnud igal aastal kasumis.

Tegemist on reklaamiga!

(1) SIA L24 Finance; (2) SIA EC finance poolt pakutavate AS-i DelfinGroup aktsiate avalike pakkumiste kinnitatud prospektid on avaldatud veebilehel https://bank.lv/. Prospektide kinnitamist ei käsitleta aktsiate ostuettepanekuna või pakkumisena. Vajadusel pea nõu spetsialistiga. Enne pakutavatesse aktsiatesse investeerimist tutvu tähelepanelikult prospektidega, et mõista võimalikke riske ja kasusid.

Jaga
Kommentaarid