Ukrainlannast modelli Aljona Savtšenko (24) laip leiti Bankokis asuvast luksushotellist möödunud esmaspäeval. Tema elukaaslane, Poola ettevõtja Jan Jerzy Lagoda-Filippow, arreteeriti, kui ta püüdis põgeneda Kambodžasse.

Kõige selle juures toimus tapmine eriti võikal moel, kui kahtlustatav lõikas ukrainlanna keha saega tükkideks. Paar oli korteritest koosnevasse luksushotelli sisse registreerunud 25. aprillil.

Lagoda-Filoppwil on Londonisse registreeritud reklaamifirma ning Savtšenko oli tema heaks töötanud, osaledes fotoseanssidel. Veidi enne tapmist näis paar veel olevat õnnelik.

15. mai hommikul hakkasid hotelli turvamehed midagi kahtlustama, kui poolakas hoonest lahkus. Üksi ja kiirustades. Ta vedas järgi oma kohvrit ja oli silmnähtavalt väga närviline.

Mees võttis takso, mille juhiks oli Surachai Sabaibang, kes hiljem helistas tollesse samasse hotelli, et anda teada poolaka väga kummalisest käitumisest. Väidetavalt kasutas Lagoda-Filippow Google Translate rakendust, et paluda taksojuhilt abi surnukeha tükeldamiseks.

Päises olevas videos on kaks erinevat sündmust koos – esimene sellest, kui õnnelik paar ühel õhtul hotellis ringi kõnnib, ja teine sellest, kuidas poolakas ühel hommikul üksinda närviliselt lahkub.

Väga kummaline „tööots“

Kui hotell oli taksojuhilt kõne saanud, siis läksid nad 32. korrusel asuvasse korterisse ja leidsid sealt Aljona Savtšenko tükkideks lõigatud laiba. Noore naise nägu oli kaetud verega ja tema vasak käelaba oli ära lõigatud. Ka tema pead oli tahetud küljest lõigata ning parameedikud avastasid noahaava tema rinnakus.

Surnukeha kõrval lebas saag. Uurijad arvavad, et naine oli surnud olnud umbes päev aega. Niisiis toimus tapmine nädalavahetusel enne Poola ettevõtja lahkumist.

Taksojuht ütles, et võttis kahtlase kliendi peale ja see ütles talle Google Translate kaudu esmalt, et tahab minna kasiinosse. „Kui ta ei leidnud sobivat kohta, kuhu minna, siis küsis ta sama rakenduse kaudu, et kas ma aitaks tal oma tüdruksõbra laipa tükeldada, lubades maksta 1500 bahti (44 dollarit).“

Taksojuhti häiris loomulikult kliendi jutt väga ning ta pani Lagoda-Filippowi maha ühe teise Bankoki hotelli juures. Koheselt helistas ta sellesse majutusasutusse, kus mees varem oli peatunud.

Peagi teadsid sündmustest juba piirivalvurid ja esmaspäeva öösel püüti mees kinni Aranyapratheti piiripunktist ja võeti vahi alla. Arreteerimisest anti teada ka Poola saatkonnale.

Politsei andis meediale teada, et kahtlusalune oli arreteerimise ajal väga rahulik. Kell oli neli hommikul. „Ta jõi oma kongis kohvi ja hakkas trenni tegema nagu see oleks tema tavaline hommikune rutiin. Ta ei öelnud ühtegi sõna.“