Majanduslikult keeruline kevad on ka suvemajade turul teinud korrektuurid – ostuhuvilisi on, kuid tehingusse minnakse ainult korraliku allahindluse puhul.

Pindi Kinnisvara lääne ja lõuna regiooni juht Sven Sempelson ütles, et tavapäraselt suurendas kevad huvi suvemajade vastu. „Kuna suvilate näol ei ole tegemist aga esmatarbekaubaga ehk inimestel ei ole suvilat tingimata vaja, siis ootavad ostjad märkimisväärset allahindlust, sest raha kulub palju ka mujale,“ tõdes ta.

„Pakkumises on väga erinevaid suvilaid, alates väikestest aiamajadest kuni suurte looduskauniste talukohtadeni välja, kuid tehinguaktiivsus on võrreldes mullusega madalam. Müüjad ei oska hetkel veel vara õiglaselt hinnastada. Sõltuvalt müüja hinnaootustest on vajalik teha kuni paarikümne protsendiline hinnakorrektsioon. Seejärel olukord muutub ning ostjad on turul täitsa olemas,“ rääkis Sempelson.

Ta lisas, et ainult suvel kasutatavad majad tuleb eristada siiski nendest, millel on potentsiaal muutuda peale renoveerimistöid aastaringselt kasutatavateks elamuteks. „Viimaste vastu on huvi jätkuvalt kõrge,“ kinnitas ta.