Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit märtsiga võrreldes eelkõige hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning kütteõlide, metalltoodete ja elektroonikaseadmete tootmises. „Samuti mõjutas indeksit hinnatõus puidutöötlemises,“ lisas Šokman.

2022. aasta aprilliga võrreldes mõjutas indeksit enim hinnatõus toiduainete, ehitusmaterjalide ja elektriseadmete tootmises. Vastupidist mõju avaldas kütteõlide ja elektrienergia tootmise hinnalangus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnatõus 5,2%, sealhulgas toiduainete tootmises 13,6%.

Ekspordihinnaindeks langes aprillis võrreldes märtsiga 0,6%. Kõige rohkem langesid hinnad elektrienergial, mäetööstuses ja põllumajandussaadustel. Kõige rohkem tõusid hinnad rõivastel, mööblil, keemiatoodetel ja elektriseadmetel. Võrreldes 2022. aasta aprilliga suurenes ekspordihinnaindeks 5,5%.

Impordihinnaindeks langes aprillis võrreldes märtsiga 0,4%. Enim langesid hinnad elektrienergial, mäetööstuses ja metallidel. Hinnad tõusid enim puittoodetel, mööblil ning tööstusmasinatel ja -seadmetel. Võrreldes 2022. aasta sama kuuga suurenes impordihinnaindeks 2,4%.