2021. aasta alguses asutatud investeerimisfond Siena Secondary Fund, mis keskendub järelturu tehingutele kiiresti kasvavates hilise faasi idufirmades ning pakub likviidsust varajastele investoritele, (endistele) töötajatele ja asutajatele, tegi oma esimese tehingu Poolas. Fond omandas osaluse Booksys – maailma edukaimas ilusalongide omanikele mõeldud SaaS-il põhinevas haldustarkvaras, mille külge on ehitatud iluteenuste broneerimise veebiportaal.

Booksy rakendust kasutavad tavatarbijad erinevate iluprotseduuride broneerimiseks ja nende eest tasumiseks. Ilusalongid ja juuksurid saavad broneeringuid, makseid ja kliendibaasi hallata kaasasoleva rakenduse Booksy Biz kaudu. Platvorm võimaldab salongidel müüa ka muid tooteid Booksy kaudu, mis toimib turuplatsina, kus kliendid saavad teisi kohalikke stiliste, küünetehnikuid jne avastada ning nende juurde aega broneerida.

Booksy asutasid Poola ettevõtjad Stefan Batory (CEO) ja Konrad Howard ning enamik oma operatiivtegevust hoitakse siiani Poolas. Start-up käivitati 2014. aastal, nüüdseks tegutseb see USA-s (suurim turg), Ühendkuningriigis, Poolas, Hispaanias, Brasiilias, Lõuna-Aafrika vabariigis ja paljudes teistes riikides. See on neis maades kõige populaarsem iluteenuste broneerimise rakendus, mida kasutab üle 13 miljoni tarbija. Oma jätkusuutliku tugeva kasvu tõttu on Booksy mitmel aastal esile toodud Andreessen Horowitzi Marketplace 100 edetabelis.

2021. aastal kaasas Booksy 70 miljonit dollarit sellistelt maailma suurematelt investeerimisfondidelt nagu Cat Rock Capital, Sprints Capital, OpenOcean, Piton Capital, VNV Global ja paljud teised, eesmärgiga kiirelt mitmes riigis ja tootmisharus edasi suureneda.

„Meil on hea meel oma esimese investeeringu üle Poolasse – Kesk- ja Ida-Euroopa ühte suurimasse riiki, mis on hästi tuntud oma tehnoloogilise talendibaasi ja kasvava start-up-ökosüsteemi poolest. Usume, et Booksyl on kõik eeldused saada järgmiseks Poola ükssarvikuks,“ kommenteeris Siena Secondary Fundi partner Rando Rannus.

Siena Secondary Fund on kaasanud raha vähemalt 80 investorilt, edukatelt vana ja uue majanduse ettevõtjatelt üle Euroopa ning on praegu omandanud osaluse mitmes tuntud idufirmas, nagu Boltis, Testlios, Starship Technologieses, Veriffis, Krys, TransferGos ja Printifys.