„Vaadates turul toimuvat on väga tõenäoline, et aasta teises pooles liigub Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind taas üle 3000 euro piiri ning sel korral juba jäädavalt. See ei ole mingi uue buumi algus, vaid evolutsioon,“ kommenteeris 1Partner Kinnisvara asutaja Tanel Tarum.

„Arendajatel ei ole tekkinud tuntavat laojääki ja koduomanikud saavad oma laenukohustustega samuti hakkama ning ka üüriturg toimib aktiivselt. Kuna müügisurve puudub, siis on hinnad hästi püsinud ning samas päris uued projektid tulevad vaikselt peale juba uutel hinnatasemetel,“ põhjendas Tarum.

„Eriti hinnatud uusarendustes on 6000-7000 euro suurused ruutmeetrihinnad pigem uus reaalsus, mitte mingi eriline üllatus,“ tõi Tanel Tarum välja veel ühe käesolevat aastat iseloomustava suundumuse.

Tehingumaht tegi viimase suure tõusuperioodi rekordi 2021. aasta novembris, mil Tallinnas registreeriti 1103 korteri ost-müük. „Praeguses turuolukorras pole see number enam reaalne. Pigem püsitakse tänavu 20-25% sellest tasemest allpool,“ ütles Tanel Tarum.

1Partner on Baltimaade juhtiv kinnisvaragrupp, mille esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias ja Vilniuses. 1Partner grupp pakub kinnisvara vahenduse, hindamise, ehituse, arenduse, halduse ja investeeringute juhtimise teenust.

1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest ka linnaosade kaupa.