Arnault asutas LVMH, mille pakkumiste hulka kuuluvad muuhulgas Louis Vuittoni käekotid, Moet & Chandoni šampanja ja Christian Diori kleidid - on näinud 2023. aasta jooksul enda rikkuse tugevat kasvu, sest luksusettevõtete aktsiad on tänavu tugevalt tõusnud. LVMH puhul üle 20%. Laiem luksuskaupade indeks MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index on tänavu tõusnud 27%.

Osa sellest tõusust tuli teisipäeval tagasi anda, sest ettevõtte aktsiad kukkusid teisipäeval 5% ning jätkavad langust ka täna. Langus on luksuskaupade sektorist viinud ligi 30 miljardit dollarit.

Vaatamata langusele on prantsuse miljardäri netoväärtus ligi 192 miljardit dollarit ning alates aasta algusest on lisandunud 29,5 miljardit, hindab Bloomberg.

Deutsche Bank AG analüütikud Matt Garland ja Adam Cochrane ütlesid oma kommentaaris, et nad ootavad, et investorid muutuvad Euroopa luksusaktsiate puhul valivamaks, kuna probleemiks on USA majanduskasvu aeglustumine.

Millise inimesega tegu on ning kuidas ta maailma rikkaima mehe staatusesse tõusis, loe pikemalt siit. Nooruspõlves oli Arnault hüüdnimeks oma poisiliku välimuse tõttu Tintin, tõukuvalt Belgia koomiksikangelasest. Tema halastamatu edasipürgimise tõttu hakati teda aga peagi kutsuma nii terminaatoriks kui ka hundiks kašmiiris.