„Täna on kindlasti ajalooline hetk, kui kirjutame alla projekteerimis- ja ehituslepingu Raba-Laia tänava vahelise kaarsilla ehitamiseks. Aastakümneid on räägitud uue silla ehitamisest üle Pärnu jõe ja viimased viis aastat oleme intensiivselt tegelenud mitmetele probleemidele – silla asukoha valik, detailplaneering, ehitushanked, silla rahastus – lahenduste leidmisega,“ märkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. Nii algabki peagi uue silla ehitus, mis on linnapea sõnul kindlasti ajalooline: Suursilla (praegu Kesklinna sild) ehitus algas Pärnus ligi 90 aastat tagasi ja viimane suurem sillaehitus Pärnus toimus Papiniidus ligi pool sajandit tagasi.

Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt lisas omalt poolt, et mõistavad Pärnu uue silla olulisust ning annavad maksimaalse panuse projekti õnnestumiseks.

„Kasutame Pärnu silla ehitusel uudseid lahendusi ja tehnoloogiaid, mis võimaldavad Pärnu inimestel ja linnal hoida oluliselt kokku aega ja raha ning saada kokkuvõttes sild varem ja taskukohasema hinnaga valmis. Uudne ehitustehnoloogia aitab vähendada ehituse maksumust, valmimisaega ja keskkonnamõju,“ märkis Infortari gruppi kuuluv INF Infra OÜ juhatuse liige Robert Sinikas.

Infortar gruppi kuuluv INF Infra sai Pärnu sillahankel maksimumpunktid. INF Infra pakkumine oli kõige odavam ja ehitusaeg kõige kiirem, millega saadi 100st punktist 100 punkti. INF Infra poolt pakutud hind oli koos käibemaksuga 26 666 665 eurot ja ehitusaeg 22 kuud.

Pärnu uuest sillast saab Eesti pikima, 140 meetri suuruse sildeavaga sild. Praegu on Eesti pikima sildeavaga sillad Rannu-Jõesuu ja Ihaste sild, mõlema silla pikim sildeava on 90 meetrit. Pärnu uue silla sildeava hakkab pooleteisekordselt ületama praeguseid pikima sildeavaga sildasid. Lisaks saab Pärnu uuest sillast ka Baltikumi ja Soome pikim võrkkaarsild. Silla autorid on Stricto Projekt OÜ insenerid Andreas Papp ja Dmitri Gorbatjuk.