Jaapanis asuvat Kashiwazaki-Kariwa tuumaelektrijaama haldav ettevõtte Tokyo Electric Power Co., andis hiljuti avalikult teada, et nende töötaja kaotas reaktori käivitamiseks vajalikud dokumendid, kuna ta pani need enne sõidukiga teele asumist auto katusele ning unustas need sinna. Paberid olid väidetavalt üliolulised, et saaks taaskäivitada maailma suurim tuumaelektrijaam.

Ettevõte avastas rikkumise kui üks kohalik elanik leidis mõned paberid, mis olid seotud tulekahjude ja üleujutuste käsitlemisega. Tuumaelektrijaama haldav firma üritab tänaseni taastada 38 lehekülge dokumente. Nii töötajat kui ka tema otsest ülemust hoiatati teo eest.

Ohutuspuudujäägid ja range regulatiivne protsess on takistanud Jaapanil enamiku 2011. aasta Fukushima katastroofi järel suletud tuumareaktorite taaskäivitamist.

Riigi tuumareguleerimisamet, mis jälgib Jaapani ülejäänud 33 reaktori ohutusprotokolle, otsustas alles eelmisel nädalal, et et ektrijaamade taaskäivitamineon on de facto keelatud, sest ennetusmeetmed on ebapiisavad.