„Esiteks soovime avaldada siirast tänu kõigile päästeameti töötajatele, kes tegelesid Suur-Sõjamäel asuvas jäätmejaamas 23. mai õhtupoolikul alguse saanud tulekahjuga. Päästeametnike professionaalne ja ennastsalgav tegevus põlengu piiramisel ja kustutamisel aitas ära hoida veelgi suurema kahju tekkimise,“ sõnas Luude.

„Toimunu on šokeeriv ja kahetsusväärne. AS Epler & Lorenz vabandab kõigi ees, et selline õnnetus juhtus. Selle väga tõsise õnnetuse ainus helge külg on asjaolu, et inimesed ei saanud viga,“ tunnistas ettevõtte omanik.

Põlengus hävinud jäätmekeskuses võeti vastu, sorditi ja pakendati ümber ohtlikke jäätmeid. Käitlus oli seadusega kooskõlas ja ettevõttele on selleks väljastatud vastavad load.

Luude sõnul pole teada, mis oli põlengu põhjus. „Mõistagi teeb AS Epler & Lorenz ametkondadega igakülgset koostööd, et põlengu põhjus võimalikult kiiresti välja selgitada,“ ütles Luude.

Esimesel võimalusel alustatakse Suur-Sõjamäel ka koristustöid ja reostuse likvideerimist.

Luude lisas, et Suur-Sõjamäel juhtunu toob ühiskondliku tähelepanu alla ohtlikud jäätmed, mida tekib paljude ettevõtete tootmisprotsesside tulemusel, kuid samuti tekib ohtlikke jäätmeid iga päev kodudeski – näiteks patareid, akud, värvijäägid. See tähendab, et loodud peavad olema võimalused selliste jäätmete käitlemiseks ja hävitamiseks. „Riiklikul tasandil on vajalik arvestada ohtlike jäätmete käitlustehaste rajamise vajadusega ja sellega seonduvate protsesside kiirendamisega,“ ütles t.a.

Juhtunust hoolimata toimivad AS-i Epler & Lorenz pakutavad teenused üldjuhul tavapäraselt ja jätkatakse kõikide klientide teenindamist, võimalikud tõrked lahendatakse operatiivselt.