Lavale tuli Kallas muusika saatel ja tantsiskledes ning ütles, et Latitude on võrreldes sellega, kust tema tuleb, hoopis teine maailm.

„Peame ju tähistama. Teid valiti märtsis uuesti peaministriks. Aplaus!“ hüüdis Smith ja küsis, kas Kaja Kallas tähistas valimisvõitu nagu Hugh Grant filmis „Love Actually“.

„Tegelikult mitte, sest raske töö algas kohe. Ei olnud aega tähistada. Ei olnud ka põhjust. Me tähistame, kui saame midagi tehtud. Otsused, seadused, seda, mida peame tegema. Siis tähistame. Valitsuse kokkupanemine ei andnud selleks põhjust. Teil siin on kindlasti paremad töökohad kui mul,“ ütles peaminister. Saal võttis selle vastu naerupahvakaga ja bändist kostus ka trummisoolo. Selle peale tegi Matt C. Smith ettepaneku, et ka Eesti parlamendis võiks olla ansambel. „Jutuajamised muudaks see kindlasti huvitavamaks,“ lisas ta.

„Meil on seal lauljaid küll, aga suures osas, pean kahjuks tõdema, on seal klounid,“ vastas Kallas ning sai saalist veel suurema naerupahvaka vastu, lisaks aplausi ja trummisoolo lavabändilt.

Matt C. Smith küsis Kallaselt veel, kas ta on kogu aeg olnud nii hea avalik esineja – eduka poliitikuna peab ta seda ju olema. Kallas aga ütles, et on hea, et tema esimesest avalikust esinemisest videot ei ole. Toona lihtsalt ei tehtud videoid nagu täna.

„Olin kooli ajal tantsija. Mul ei olnud probleemi avalikkuse ees tantsimisega. Küll aga oli suur probleem avalikkuse ees rääkimisega. Esimest korda tegin seda kooli lõpuaktusel. Mind valiti välja. Kirjutasin, harjutasin. Läksin lavale ja mõtlesin, et nii palju inimesi, ja silme eest läks mustaks. See oli nagu multifilmis, et nägin oma vanemate silmis suuri küsimärke. Hea on see, et kui ma olin noor, siis keegi ei teinud videoid. Sellest ei ole videot alles. Ma püüan seda enda mälust kustutada,“ avaldas Kallas. Seepeale tegi saatejuht nalja, öeldes, et video sellest on siiski olemas ja mängitakse kohe kõigile ka ette. Järeldati, et kuna nüüd tuleb Kallasel esinemine väga hästi välja, saab avalikku esinemist edukalt õppida.

Viimasena puudutati idufirmades nii olulist märksõna nagu vastupidavus. Mis Kallasele sellega seostub?

„Vastupidavus on iga päev ellu jäämine. Päeva lõpuks saad tõdeda, et oled elus. Homme jälle. Tund tunni kaupa. Tänagi on mul lisaks sellele üritusele kohtumine USA senaatoriga ja ka Olaf Scholziga. Saab olema pikk päev. Siin on tõesti teine maailm. Sa enne ütlesid, et Eestis elab umbes 1,3 miljonit inimest. Tegelikult on see 1 385 000 inimest. Mitte, et me loeks neid. Mitte, et me kogu aeg küsiks, kas kõik on ikka siin. Kas keegi on puudu?“ viskas Kallas taas nalja – ja saalile see meeldis.