Perefirmana rajatud bussiettevõte Marpen OÜ jõudis vaid aastaga sadade tuhandete eurode suuruse käibeni. Selles olid toeks ka endisest töökohast GoBusis päranduseks saadud head kontaktid. Ambitsioonid ulatusid isegi Skandinaavia turule.

Ometi on firma saatus traagiline. „Firma ei suutnud täita oma kohustusi tarnijate ega ka maksuameti ees,“ tunnistati 2020. aasta majandusaruandes. Nüüd lähevad ettevõtte viimased riismed võlgade katteks — maksta ei suudetud isegi kütuse eest.

Aastaid GoBusi vedude korraldajana tegutsenud Eldat Pensa võttis omaenda bussifirma rajamise ette eelmisel kümnendil. Reaalset tegevust alustas Marpen OÜ 2017. aastal. Transpordilubade järgi opereeris firma kaheksa Volvo, Temsa ja Isuzu bussiga ning tipuajal oli ettevõttes tööl kaheksa palgalist ehk bussijuhti.

Teatavasti pani koroonakriis 2020. aastal kinni nii piirid kui siseriikliku liikumise. Kollektiivide vedudele keskendunud Marpenile tähendas see näguripäevi: nii 2020. kui 2021. aastal oli bussifirma käive vaid 4000 eurot.

Pikemalt saab lugeda Ärigeeniuse portaalist.