„Üritusega tahame viia inimesteni teadmise, et elekter on tänapäeva ühiskonna põnev vereringe. Ilma elektrita ei toimi enam ükski eluvaldkond – seda kogesime viimati lumetormi tagajärjel juhtunud Saaremaa mitmepäevase elektrikatkestuse näitel,“ ütles Positroni üks algatajatest, Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) tegevjuht Kaarel Jänes. Teisalt on see ka valdkonnaülene sündmus, mis seob kõiki elektri ja energeetika vallas tegutsevaid spetsialiste ning ettevõtteid. Positroni üheks oluliseks eesmärgiks on näidata noortele läbi mänguliste väljakutsete selle valdkonna suurt ja põnevat tulevikuperspektiivi.

Kahel päeval toimuvad eraldi äri- ja noortekonverents, erinevad seminarid, tooteesitlused, tunnustusgala, väljakutsuvate ülesannetega võistlusmäng noortele, elektrishow ja palju muud harivat meelelahutust.

Valdkonna ettevõttetele ja spetsialistidele mõeldud seminaridel tutvustatakse uusi tooteid ja tehnoloogiaid ning konverentsil räägitakse sektori tulevikust. Tunnustusgalal valitakse erinevate elektri- ja energeetikavaldkondade aasta parimad spetsialistid ning ettevõtted.

Eraldi programm on suunatud tulevast eriala otsivatele põhikooli ning gümnaasiumi noortele ja potentsiaalsetele ümberõppijatele, kes võiksid tunda huvi energeetika ja elektrivaldkonna vastu. Noorteprogrammi veavad TalTechi tudengid.

„Noorte kaasamine on hädavajalik, kui tahame, et meil oleks ka tulevikus järelkasvu - insenere ja kvalifitseeritud spetsialiste, kes arendavad uusi tehnoloogiaid ja energiateenuseid, projekteerivad ja ehitavad elektriliine ja alajaamasid ning veavad ka kaableid ja paigaldavad pistikuid-lüliteid. Aga veelgi enam vajame inimesi, kes oskavad seadistada automaatika erinevaid lahendusi ja arendada nutikaid elelektrivõrke, sest töö elektritööstuses muutub üha „targemaks“,“ tõdes Eesti Elektritööstuse Liidu (ETL) tegevjuht Tõnis Vare.

Positronile on oodatud 1000 noort ning 2500 energeetika ja elektrivaldkonna spetsialisti. Elektrivaldkonna suursündmus saab teoks Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) ja Eesti Elektritööstuse Liidu (ETL) eestvõttel.