Partnerlus sai alguse Rootsi kuninga visiidist Eestisse, mille raames ettevõtted kohtusid ja otsustasid ühendada mõlema kogemused ja teadmised, et arendada elektrisõidukitele nutikam ja efektiivsem laadimisvõimalus.

Eesti ettevõte Elmo on alates 2013 a. tegelenud elektriautode jagamisteenusega ning viimasel kolmel aastal fokuseerinud kaugjuhtimistehnoloogia arendamisse, eesmärgiga viia autod kliendini. Elmo on hetkel ainus maailmas, kes kaugjuhtimistehnoloogiat avalikel teedel igapäevaselt teenuses kasutab.

Uus elektriautode autonoomne laadimisrada teeb teenuse ettevõtte juhi Enn Laansoo Jr.-i sõnul veelgi tõhusamaks. „Teenusekvaliteedi tagamiseks tuleb meil elektriautosid graafikujärgsete sõitude vahel laadida ning uuenduslik rajatav autonoomne laadimisrada lubab protsessi meie klientide jaoks oluliselt tõhustada, minimeerida seisakuid ja suurendada kasutajate rahulolu. Koostöö sisuks on rajada pilootlaadimisjaam, mis paigaldatakse Elmo peakontori juurde Tallinnasse, Ülemiste ärilinnakusse.“

Projekti arengukava on jagatud kahte etappi: pilootprojekti elluviimine ja eduka lõpetamise korral üleminek täiemahulisele kommertsialiseerimisfaasile. Elonroad töötab välja ja paigaldab autonoomse laadimisjaama, kasutades nende patenteeritud 22 kW automaatset laadimistehnoloogiat, mis integreeritakse elektriautode parkimiskohtade teekattesse ja elektriautodesse paigaldatakse elektrikollektorid.

Elonroad on Rootsi rohetehnoloogia ettevõte, mis on pühendunud elektrisõidukite laadimistehnoloogiate arendamisele ja uuendamisele. Ettevõte integreerib laadimistehnoloogia teekattesse, mis peaks võimaldama elektriautodel laadida liikumise ajal, välistades vajaduse sagedaste peatuste järele traditsioonilistes laadimisjaamades. Elonroadi lahendus tugineb infrastruktuuri sisseehitatud asjade Interneti (IoT) andurite võrgule.

Video Elonroadi varasemast katsetusest: