Indeks langes mais 12,2 punktile, võrreldes eelmise kuu 15 punktiga. See on osa Brüsseli ametnike korraldatavast pikaajalisest majandususalduse uuringust ja kajastab tarbijate vastuseid selle kohta, kuidas hinnad järgmise aasta jooksul arenevad.

Teisipäeval avaldatud aruandest selgus ka, et ootused selle kohta, mida ettevõtted saavad järgmise kolme kuu jooksul klientidelt nõuda, on samuti langemas.

Euroopa Keskpanga ametnikele Frankfurdis annavad sellised arvud kindlustunde, et inflatsioonitõus, mida peetakse osaks ühekordsest elamiskulude šokist, ei ole majanduses juurdumas. Hindade ohjeldamiseks plaanivad rahapoliitika kujundajad veel kolme intressitõusu.

Sel nädalal hinnatakse ka euroala inflatsiooni ning neljapäeval esitatavad viimased määrad näitavad tõenäoliselt väikest edasiminekut EKP 2% eesmärgi suunas. Majandusteadlased prognoosivad, et tulemus on 6,3%, vastavalt mediaanprognoosile.

Nädala esimene inflatsiooninumber Hispaaniast oli julgustavam. Sealne inflatsioon aeglustus mais 2,9%ni, mis on väikseim alates 2021. aasta juulist. Kolmapäeval avaldatakse andmed Prantsusmaalt, Itaaliast ja Saksamaalt.