Eesti suurima idufirmade konverentsi kõrvalüritusel Narva OBJEKT keskuses, osales külalisi rohkem kui 20 riigist, et arutada investeerimist, rohelist tehnoloogiat ja uusimaid karjäärivõimalusi.

Latitude59 Narva Edge eesmärgiks oli anda kohalikele inspiratsiooni tegutsemiseks ja panustamiseks ning tutvustada tulijatele täiel määral hetkel veel kasutamata Ida-Virumaa võimalusi. Inimesi kogunes üritusele oodatust rohkem ning enam kui sada huvilist võttis aktiivselt päevast osa.

Programm hõlmas esitlusi investeerimisest, rohelisest üleminekust ja karjääri arendamisest. Lisaks kasutasid paljud võimalust täiendada ärivõrgustikku, osaleda Narva linnaekskursioonil ja sellele järgneval peol.

Pealinnast saabuvate külaliste jaoks algas päev rongis, kus leidis aset arutelu teemal „Ida-Virumaa – kahe silma vahele jäetud võimalus“, mida modereeris Vaido Mikheim, Startup Estonia süvatehnoloogia valdkonna juht.

Päevakava jätkus Narvas OBJEKT keskuses, kus tutvustati võimalusi investeerimiseks äriinglina ning Eesti Äriinglite Võrgustiku EstBAN juhatuse liige Robert Laud rääkis enda iduettevõtete investeerimisportfellist. Kohal oli ka üks Robert Laua portfelli ettevõte - Efenco, keda esindas tegevjuht Kristjan Tiik. Tiik tutvustas Ida-Virumaalt alguse saanud süvatehnoloogial põhinevat ettevõtet, mille arenduslabor asub Sillamäel, Ida-Virumaal. Pärast pausi jätkus päev rohetehnoloogia lahenduste tutvustamisega ja sel teemal võttis sõna peamistest murekohtadest teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing. Õiglase ülemineku ettevõtjatele sobilikest toetusmeetmetest tegi ülevaate Hardi Murula, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu arendusspetsialist. Edasi tutvustas kinnisvaraarendaja Jelisei Lokotar näitena Jõhvi üüritootluse võimekust ja seejärel jagas investor ning ajakirjanik Dmitri Fefilov, et kuidas temast sai hobiinvestor. Tööturu trende ja võimalusi, kuidas investeerida oma karjääri, avasid personalispetsialist Hanno Ahonen ja kood/Jõhvis üritusturundusega tegelev Jelizaveta Ool.

Huvilistele toimus lisaks linnaekskursioon OBJEKTi asutaja Anton Ossipovskiga ning siis viis rong tagasi tuldud teed või Narva fännid said seada sammud RoRo klubisse järelpeole.

Loomeinkubaatori OBJEKT asutaja Jana Budkovskaja: „Hiljuti sai OBJEKT, mis on Ida-Virumaa alustavate ettevõtjate majakas, tunnustuse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi poolt kui ettevõtluse edendaja 2023. Meie jaoks on väga oluline, et saaksime pakkuda piirkonna elanikele võimalust rääkida kaasa tehnoloogia maailma kuumimatel teemadel kohaliku kogukonna väljakutsete kontekstis. Mõistame, et praegu on piirkonna elus murdepunkt ning seetõttu püüame kõigest jõust toetada arengut, sealhulgas tuues Ida-Virumaale selliseid eredaid ettevõtlusmaailma sündmusi nagu Latitude59 konverents.“

Startup Estonia esindaja Elina Dubova lisab: „Oleme uhked võimaluse üle toetada selliste sündmuste korraldamist, mis aitavad arendada regionaalset iduettevõtluse infrastruktuuri. Veel sooviksin märkida, et külaliste hulgas oli palju noori. See näitab nende huvi - mõned neist juba arendavad oma projekte, teised alles koguvad teadmisi planeerimaks tulevikku. Päev inspireeris ning toetas teadmist, et Ida-Virumaa kogukond ning noored on väga perspektiivikad.“