„Käsitleme igat projekti nii, et see oleks kliendi vaatest investeering, mitte kulu: klient saab valminud lahenduse kaudu konkreetse energiakulude kokkuhoiu ning parima hinna-kvaliteedi suhtega süsteemi. Kliendid hindavad meie müügitöötajate kompetentsust, samuti laomahtu ja tootevaliku võimalusi. Paratamatult võib ehitusprojekti käigus tulla ette muutusi ja meie äripartneri jaoks on tähtis teada, et ta ei pea selle pärast muret tundma: Küttemaailmast saab asendustooted kohe kätte,“ selgitab ettevõtte tegevjuht Denis Grigorjev.

Alates 2005. aastast tegutsev Küttemaailm pakub kaasaegseid kütte- ja veevarustuslahendusi ning arvestussüsteeme. Tootevalikus on ligi 50 000 kaasaegset insenertehnilist toodet, kõigi nende ühine funktsioon on tarbijate kütte- ja veekulusid täpselt jälgida, optimeerida ning vähendada. Ettevõttel on küttesüsteemide rajamise ja kaasajastamise kogemusi nii eramutes, kortermajades kui ka keeruka eriprojektiga hoonetes, näiteks tootmishoonetes, mõisates ja spaahotellides. Aastate jooksul on Küttemaailm panustanud ka mitmete Eesti linnade soojustrasside energiatõhususe tõstmisse. Professionaalne meeskond läheneb igale projektile individuaalselt, kõik lahendused valmivad n-ö rätsepatööna, et tagada süsteemide stabiilsus, vastupidavus ja ökonoomsus.

Küttemaailm pakub ka soojuse tootmiseks vajalikke seadmeid: boilereid ja soojuspumpasid ning põrandakütte komponente. Sortimendis on lai valik tuntud kaubamärke. Robert Boschi gaasikütte- ja veekuumutusseadmed ning soojuspumbad tagavad ökonoomse põranda- ja tarbevee soojenduse. Samuti on saadaval Kermi põrandaküttetorud ja -komponendid.

Rohepöörde ajastul on ühiskonnas esiplaanile tõusnud energiasääst. Hoonete energiatõhususe tõstmiseks tehakse Eestis rekonstrueerimistöid järjest suuremas mahus ning uued hooned rajatakse maksimaalselt targad ja säästlikud. Kasvavad energiahinnad on samuti tööde tempo ergutajaks. „Meie kaasabil viiakse Eestis igal aastal läbi enam kui 150 küttesüsteemide rekonstrueerimise ja kaasajastamise projekti. Küttesüsteemide rekonstrueerimise tasuvusaeg on tõusvate energiahindade juures kujunenud lühikeseks, mõnel juhul tasub investeering end vaid paari aastaga ära,“ räägib Denis Grigorjev.

„Meie peamised koostööpartnerid on korteriühistud, ehitusettevõtted ning arhitektuuri- ja projekteerimisbürood, kellelt saame lähteinfo ning eelarve ja ajaraami, millesse meie pakutav lahendus peab sobima. Meid on kaasatud paljudesse uusehituse suurprojektidesse, mille käigus on Küttemaailma ülesanne tehnosüsteemide kavandamine koostöös projekteerijaga ning kvaliteetsete materjalide õigeaegne tarne koos paigaldusinstruktaažiga. Tuntumad ja huvitavamad projektid on olnud näiteks Tallinnas Rotermanni kvartal, hotell Hilton, ärihoone Skyon, Tallinna uus kohtumaja, Maakri tänava tornmajad ja lähiajal lisanduv Maakri HUB. Oleme olnud kaasatud mitme uusasumi rajamisse üle Eesti, peamiselt Harjumaal ja Tartumaal,“ jagab ettevõtte tegevjuht.

Küttemaailma loodud Radiaatorikeskus pakub Läänemere regiooni suurimat valikut erinevaid keskkütteradiaatoreid alates igapäevastest paneelradiaatoritest kuni eritellimusel valmistatud disainradiaatoriteni. Keskuse ladudes on ligi 50 000 radiaatorit, mis tagab klientidele alati suurima valiku, kuid ka operatiivse tarne, mis ehitustööde käigus on olulisim. Radiaatorikeskuse valikust leiab tuntuimad Euroopa radiaatoritootjate kaubamärgid, nagu Termolux, Jaga, Licon, Isan, Arbonia, Zehnder, Calidor, Paladin ja veel mitmed.

Kaubamärgi Optimatic all arendatakse arvestite kauglugemissüsteeme, mis on mugavad ja ressursisäästlikud lahendused nii tarbijatele kui ka vett- ja soojusenergiat tarnivatele ettevõtetele. Optimaticu lahendused hoiavad vee- ja küttekuludel silma peal rohkem kui 30 linnas ja asulas üle Eesti. Viimasel ajal leiab aina enam rakendust individuaalne küttekulude arvestuse tehnoloogia ehk küttekulude jaotus- ja arvestussüsteemid, mis võimaldavad energiasäästlikele elanikele väiksemaid küttearveid. Samuti on täna väga aktuaalne vee- ja soojuskulude kauglugemine (vastavalt EL-i energiatõhususe direktiivile 2018/2002 peavad alates oktoobrist 2020 kõik uued paigaldatavad mõõteseadmed olema kaugloetavad). Selles valdkonnas on Optimatic üks juhtivaid ja kogenumaid spetsialiste Eestis. Valikus on Techemi ja Siemensi küttekulujaoturid, Axioma, Bmetersi ja Kamstrupi vee- ja soojusarvestid ning Honeywelli koduautomaatika.

Pöördu julgelt Küttemaailma ekspertide poole:

Jaga
Kommentaarid