Kui esimene koroonakriisi aasta oli kõigile ettevõtetele vaieldamatu šokk, siis vaktsiini- ja testimiskampaaniad tõid meditsiiniga tegelejatele enneolematud võimalused. Sellest suutis oma osa haarata ka Eldred, mille käive kasvas viiekordseks. Ka kasum kerkis suisa miljoni euroni.

Sel kevadel kukkus aga kõik kokku. Kliiniku omanik Erik Velleramm selgitas, et üritas nii finantseerijaid kaasata kui ka kümnetele töö kaotanud inimestele soovitused kaasa anda. „Kahjuks see ei õnnestunud,“ tõdes ta.

Riisus kriisi ajal koore

15 aasta eest loodud Eldredi erakliinik on tegutsenud küllaltki laia haardega. Pakuti õendusteenust koolides, käidi kodudes inimesi hooldamas, tehti tervisekontrolle – teiste seas ka politsei jaoks joobekahtlusega juhtidele – ning teostati meditsiinilist transporti.

Koroonakriisi aeg avas firmale enneolematud võimalused. Aastatel 2021–2022 kasvas Eldredi tiim maksuameti andmete järgi keskmiselt 130 inimeseni. See on ka loogiline, kuna kliinik tegutses koroonakriisi ajal haigekassa ametliku partnerina kümnetes vaktsineerimispunktides.

Edu näitas end reljeefselt ka majandustulemustes. Kriisi eel jäi Eldred suures plaanis heal juhul nulli. 2021 tõi Eldredile aga järsu, viiekordse käibekasvu 2,5 miljoni euroni. Sealjuures suudeti kasumit kasseerida üle miljoni euro.

Loe pikemalt Geeniusest!

Jaga
Kommentaarid