Eesti läbi aegade paremate jalgpallurite esikolmikusse kuuluv Klavan astus Verstoni ja temaga seotud ettevõtete omanikeringi juba aastaid tagasi. Koos Veiko Veskimägi ja Erkko Salustega on nad Verstoni viinud absoluutsesse tippu ka teedeehituses. Eriti võimas oli nende 2021. aasta, kust pärineb praegu ka nende viimane majandusaasta aruanne. Emafirma Verston Holding puhaskasum oli ligi 8,8 miljonit eurot. Kahel varasemal aastal oldi mitmesaja tuhande euroga kahjumis. Ettevõtte bilansimaht kasvas 4 miljonilt eurolt enam kui kolm korda suuremaks.

Tütarettevõte Verston OÜ, mis just taristu ehitamisega tegeleb, näitas aga 2021. aastal 185-protsendilist müügitulu kasvu. Puhaskasum kerkis aga suisa 2364 protsendi võrra. Esimene ulatus üle 69 miljoni euro, teisel jäi napilt puudu 9,2 miljonist eurost. Klavanile kuulub mõlemast firmast 10% ning ülejäänud kahele mehele mõlemale 45%. Veston OÜ töötajate arv on kahe aastaga tõusnud 86 inimeselt 325 peale. Ametlikku 2022. aasta aruannet nad veel esitanud ei ole, aga märgid näitavad, et nende kasv on jätkunud.

Klavan on koos Veskimägi ja veel ühe ettevõtjaga ka Infrafly OÜ osanik. Ettevõte tegeleb tarkvara arendamisega ning pigem on viimastel aastatel tegutsetud kahjumis.

Spordiga seotud neli ettevõtet

Spordimees Klavan on end aga igati kehakultuuriga sidunud. Seda nii Tallinna Kalevi jalgpalliklubi kaudu, aga ka ettevõtluses. Siin on tal peamisteks kamraadideks Arkko Pakkas ja Risto Jamnes.

Vaatame esmalt Spordiravi OÜ-d, millest Klavanile kuulub 15 protsenti. Suurim tükk on Jamnese käes (50%) ja ülejäänu Pakkase valduses. Loomulikult ei ole tegu Verstoni kaliibriga tegijaga. 2021. aasta müügitulu oli 73 700 eurot ning puhaskasum 26 000 eurot. Mõlemad numbrid kerkimid võrreldes varasema aastaga vastavalt 102,6 ja 464,6 protsenti. Ettevõte tegeleb füsioteraapiateenuse pakkumisega spordiklubidele ja -alaliitudele ning ka eraisikutele. Selle all on spordi- ja tavamassaaž, erinevad ravimeetodid, post-op ja pre-op taastumised ja personaaltreeningud. Kui 2021. aastal oli töötajate arv 2, siis tänaseks on neid 3.

OÜ Spordihooldus on Klavanil (15%) koos Pakkase (50%), Raiko Matsalu (20%) ja Jamnesega (15%). 2021. aasta käive oli 234 500 eurot ning kahjum 10 083 eurot. See firma tegeleb erinevate ravimite, sporditeipide, toidulisandite ja igasugu spordiseadmete müügiga. Klientideks spordiklubid ja -liidud.

4 Teams OÜ puhul on Pakkase osalus 60,02%, Klavanil 19,99 ning lisaks on pundis veel üks jalgpallilegend Joel Lindpere, samuti 19,99 protsendiga. 2021. aastal oli käive siin 305 544 eurot ja aasta lõpetati paarituhande euroga kahjumis. See ettevõte tegeleb spordiriiete ja -tarvikute müügiga ning taas on peamisteks klientideks spordiklubid.

Viimane juriidiline keha, kus Klavan osanikuna sees on, kannab nime Estonian Youth Football Agency OÜ. Joel Lindperele kuulub sellest 33,36 protsenti ning Klavanile ja samuti endisele tippjalgpallurile Aivar Annistele kummalegi 33,32%. See ettevõte ootab aga paremaid aegu, sest juba aastaid ei ole äritegevust toimunud. 2021. aasta majandusaasta aruande on firma äriregistrile ka võlgu. Tegevusalaks on noorsportlaste skautimine.

Niisiis on spordimees oma tulevikku kenasti kindlustanud ning pea kõik ettevõtted on viimastel andmetel kasvamas.