Kõnelused venivad, kuna mõned Aafrika riigid ei ole kvootide langetamisega rahul. Varem olid kartelli peamised liikmed väljendanud usku, et kokkuleppele jõutakse.

Kohtumist lükati algselt edasi, et võimaldada täiendavaid läbirääkimisi. Eile pidasid kohale tulnud ministrid veel hilisõhtul Viini hotellide vahel sõites eel-läbirääkimisi ning arutelud jätkusid ka pühapäeva hommikul. Erimeelsusi üritati siluda. Peamiseks põhjuseks on Araabia Ühendemiraatide soov enda kvooti suurendada ja „ohvriks“ on Aafrika riigid.

Tootmiskärped tulevad vaid kaks kuud pärast aprillikuist üllatuslikku kärbet. Pärast seda tõusis nafta hind lühiajaliselt, kuid Hiina nõrkade majandustulemuste ja üldise majanduslanguse hirmu tõttu on need taas langesid. Maikuus 11 protsenti.

Viimased uudised räägivad, et Angola ja Gaboni esindajad on kõnelustelt lahkunud ning ülejäänud ministrid veel arutlesid Aafrika riikide kvootide üle. Angola vastumeelsus on mõistetav, sest nemad soovivad pikas jooksus naftat turule rohkem tuua ning OPEC+ kokkulepe tähendaks kvootidele pikemaajalist mõju. Mitmed uued naftamaardlad on neil järgmiste aastate jooksul turule lisandumas. Kvoodi vähendamine tähendaks neile kehvemat olukorda investoritega läbirääkimistel.

Lisaks on probleemiks ka Venemaa ausus. Viimase tootmise langetamisega pidid kaasa tulema ka venelased, kuid andmed näitavad, et seda nad teinud ei ole.

Kas täna tuleb otsus või mitte, see on veel ebaselge.