Keyloopi omanikuks on Ameerika investeerimisfond FRANSISCO PARTNERS, kelle portfelli ettevõtete käive ületab 35 miljardi dollarit. Ettevõte pakub Soomes oma klientidele pika ajalooga tarkvara Automaster DMS ning nende turuosakaal on üle 50 protsendi.

Koostöö raames hakatakse Soome automüüjatele pakkuma Modera digitaalset müügiplatvormi integreerituna Keyloop’i platvormiga.

„Modera jaoks näitab selle lepingu sõlmimine, et meie toode on konkurentsivõimeline ka välisturgudel, sest Keyloop valis meie toote välja erinevate kandidaatide hulgast. Kaaludes Modera jaoks Soome turule sisenemise alternatiive, siis leidsime, et kõige mõistlikum on seda teha koos tugeva kohaliku partneriga, kellel on olemas pikaajaline turu kogemus ja suur kliendibaas,“ kommenteeris Modera juhatuse liige Janek Prümmel.

Prümmeli sõnul aitab koostöö saavutada Modera tulevaste aastate kasvuprognoosi, kuna Soome turg on suurem kui kogu Baltikumi turg kokku. 2022 aastal registreeriti Soomes 81 698 uut sõiduauto ning Baltikumis kokku 63 828 sõiduautot

Keyloop LTD (UK) on EMEA juhtiv autotarkvara pakkuja olles turuliider rohkem kui 40 riigis enam kui 2000 töötajaga.

Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud üle 76 000 sõiduki, mille tehingute rahaline väärtus ulatub üle 2,52 miljardi euro. Eestis on ettevõte saavutanud 60% turuosa. Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswageni, Renault, BMW, Kia, Hyundai, Volvo, Mercedes-Benz maaletoojad ja edasimüüjad.

Modera aktsia on alates 2023. aasta algusest langenud 6% ning maksab 4,32 eurot.