Suurim huvi DelfinGroupi aktsiate vastu oli Eestist, järgnesid Läti ja Leedu. Arvestades nõudlust jagavad müüvad aktsionärid investoritele aktsiaid proportsionaalselt (pro rata). See tähendab, et kõik aktsiaid taotlenud investorid saavad umbes 89% oma märkimistest. Aktsiate ülekandmine investoritele toimub 6. juunil 2023.

22. maist kuni 2. juunini 2023 pakkusid DelfinGroupi kaks suurimat aktsionäri L24 Finance ja EC finance avalikult müügiks ligikaudu 4,66 miljonit DelfinGroupi aktsiat, mis moodustab 10,3% kõigist DelfinGroupi aktsiatest. Aktsiaid pakuti hinnaga 1,35 eurot aktsia kohta, mis oli 10,6% madalam DelfinGroupi viimase kolme kuu mahuga kaalutud keskmisest aktsiahinnast Nasdaq Balti börsil (veebruar kuni aprill 2023).

Pärast tehingute lõpuleviimist tõuseb DelfinGroupi vabalt kaubeldavate aktsiate kogumaht 16,07%-lt 26,77%-le. Mõlemad suuremad müügiaktsionärid jäävad ettevõtte suurimateks aktsionärideks. L24 Finance'ile jääb 48,18% aktsiatest ja EC finance'ile 14,95%.

„Tugev huvi DelfinGroupi aktsiate vastu kinnitab investorite usaldust ettevõtte vastu. DelfinGroup on viimastel aastatel järjepidevalt saavutanud tugevaid majandustulemusi, panustanud oma juhtkonda ning seadnud kõrged strateegilised eesmärgid. Investorid hindavad neid tegureid. Avalik pakkumine suurendab DelfinGroupi aktsiate likviidsust börsil tänu vabalt kaubeldavate aktsiate suuremale hulgale. See toob pikaajalise kasu ettevõtte kõikidele aktsionäridele,“ selgitas DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.

„Tegu on hästi läbi viidud tehinguga, mis annab positiivse signaali mitte ainult ettevõttele endale, vaid ka kogu Baltikumi finantsturgudele. Tehing näitab, et investorid otsivad aktiivselt raha paigutuseks häid võimalusi ja me suudame oma dividendipoliitikaga neile seda pakkuda. Müük suurendab DelfinGroupi aktsiate likviidsust, mis on kasulik kõigile meie aktsionäridele. Tänan nii uusi kui ka olemasolevaid investoreid, kes kasutasid võimalust aktsiate ostmiseks ja aktsiapositsiooni suurendamiseks,“ lausus Delfi nõukogu esimees ja asutaja Agris Evertovskis.

„Avalikke aktsiapakkumisi investoritelt, mitte konkreetselt emitendilt, toimub börsil harva. Arvestades keerulisi turutingimusi, on tulemus igati korralik ja näitab investorite usaldust DelfinGroupi vastu,“ ütles LHV Panga investeerimispanganduse juht Mihkel Torim.

DelfinGroup on seni maksnud dividendidena välja kuni 50% ettevõtte kasumist ning seda praktikat plaanib ettevõte jätkata. 2022. aastal maksis ettevõte aktsionäridele kvartaalsete dividendidena välja ligi 50% puhaskasumist ehk 2,98 miljonit eurot. DelfinGroupi juhtkond tegi 12. juunil toimuvale aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku toetada 2023. aasta I kvartali kasumi kasutamise ettepanekut, makstes 30. juunil dividendidena välja üle 800 000 euro ehk 0,0177 eurot aktsia kohta, mida on 14% rohkem võrreldes 2022. aasta I kvartaliga.

DelfinGroup on alates 2010. aastast olnud igal aastal kasumlik, tagades samas ka kiire kasvu. Ka börsil näitab ettevõte konkurentsivõimelisi näitajaid, pakkudes investoritele head dividenditootlust ja säilitades kasvupotentsiaali. DelfinGroupi tulud kasvasid 2023. aasta esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 46%, ulatudes 11,1 miljoni euroni. Ettevõtte EBITDA kasvas 3,9 miljoni euroni, mis on 53% rohkem kui 2022. aasta I kvartalis. Samas kasvas maksueelne kasum 16%, ulatudes 1,8 miljoni euroni. DelfinGroupi laenuportfell on aasta algusest kasvanud 9%, ulatudes 73,5 miljoni euroni.