Krüptovaluutaturg oli elanud ootuses, et USA Föderaalreserv lõpetab intensiivse intressimäärade tõstmise, mida nähti negatiivsena varade nagu Bitcoin jaoks. Paraku tõsteti maikuus intressi 0,25 protsendipunkti ja sellele reageerisid ka krüptoturud. Kuu lõikes tegi kõige suurema languse BNB, mis langes -6,6%, järgnes BTC -5,4%. ETH seevastu näitas väikest, +1,4% hinnatõusu

Bitcoini jaoks oli maikuus läbivalt näha negatiivset hinnatrendi. Kui mai alguses oli BTC hind 26 613 €, siis kuu lõpus oli see langenud 25 183 € peale. Sellest hoolimata on analüütikute seas püsinud positiivsus ja üldine meelsus, et see on osa BTC tavapärasest volatiilsusest.

Teisalt näitas Etherum maikuus mõõdukalt positiivset dünaamikat. ETH alustas kuud hinnaga 1716 € ja lõpetas selle 1740 € peal, tõustes seega +1,4%. Seda kergemat tõusu on toetanud viimased võrgu-uuendused, mis on lahendanud mõned süsteemi pudelikaelad ja viinud madalamate tehingutasudeni. Tänu sellele on tõusnud ka tehingunumbrid ja ETH on saanud positiivset hoogu.

BNB alustas kuud 304 € peal ja lõpetas 284 € hinna juures. BNB hind tegi kuu jooksul läbi mitmeid tõuse ja mõõne, kuu madalpunktiks oli 277 €, kõrgeimaks 308 €.

Üldiselt valitseb krüptoturgudel endiselt optimism, hoolimata maikuu hinnalangusest. Eelkõige ootavad analüütikud ja investorid huviga, kuidas Bitcoini plokiahelatehnoloogia Ordinaalide ja Inskriptsioonide uuendused edasi arenevad. Selle tehnoloogilise uuenduse puhul tasub tähelepanelikult jälgida, kuidas suudetakse integreerida detsentraliseeritud rahanduse (DeFi) võimalused Bitcoini plokiahelale.