Rajatav kaubaterminal võimaldab käsitleda suuremaid kaubamahte ja kiiremat kaubaveoteenust. Täisautomaatne tehnoloogia loob võimaluse DHL Express Estonial paremini hallata oma kasvavat rahvusvahelist võrgustikku.

„DHL Expressi praegune terminal on juba ammu kitsaks jäänud ja ei täida enam vajadusi ega ootusi suurenenud kaubamahtude käsitlemiseks. Uus kaubaterminal Tallinna lennujaamas annab meile võimaluse kasutusele võtta kõige kaasaegsem tehnoloogia, mis võimaldab meil oma klientidele veelgi parema kvaliteediga teenust pakkuda,“ kirjeldab DHL Expressi tegevjuht Kristina Laaneots.

Logistikakompleksi rajamine on üks osa Tallinna lennujaama lõunaala ja Airport City ärilinnaku arendamise etapist, mille eesmärgiks on arendada lennukauba ja lennukite hoolduse taristut ning kasvatada lennuliikluse arendamiseks vajalikku mittelennundustulu. „Meil on hea meel, et DHL Express Estonia suur logistikakompleks just rajataval lennuraja lõuna küljel hakkab paiknema. Meie pikk koostöö DHLiga ning sarnased väärtused aitasid jõuda leppeni tänu millele rajame Eestisse midagi erakordset ja selle üle on hea meel,“ sõnas AS Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Riivo Tuvike.

Airport City lennujaama lõunaküljel paiknev arendus loob lennundusega seotud ettevõtetele uue kaasaegse keskkonna, mis võtab arvesse ettevõtete vajadusi, kellel on oluline paikneda lennuraja lähedal.

Arendamisel lähtutakse jätkusuutlikkuse ning kestliku arengu põhimõtetest, seega partnerite valikul peetakse oluliseks partnerite väärtusi ning tegevust keskkonnamõju vähendamisel. Uue keskkonna loomisesse on juba investeeritud 3 miljonit eurot ning lähiaastatel veel üle 30 miljoni euro.

Airport City on lennujaama ärilinnak ja värav rahvusvahelisele ärile. Airport City arendab ja haldab kõiki Tallinna lennujaama poolt pakutavaid äripindasid ja uusarendusi ümber lennuraja paiknevates linnaosades.