Esmaspäeval tõi komisjon 136-leheküljelises kaebuses USA föderaalkohtus välja mitmed süüdistused suurima krüptokauplemisplatvormi ja tema juhi vastu. Väidetavalt rikkusid nad kliendiprivaatsusega seotud detaile, lastes ameeriklastel kontosid valesti avada ja kaubelda.

„Väidame, et Zhao ja Binance'i erinevad üksused tegelesid pettuse, huvide konflikti ja seadusest kõrvalehoidmisega,“ tõdes komisjoni esimees Gary Gensler enda avalduses. „Avalikkus peaks olema ettevaatlik enne, kui investeerib enda raskelt teenitud vara taolistele ebaseaduslikele platvormidel,“ lisab ta.

Komisjon palus kohust Binance'i varad külmutada ja määrata pankrotihaldur kartuses, et ettevõtte vara võib vastasel juhul kaotsi minna.

Binance ise nimetab kogu kaebust pettumust tekitavaks, öeldes, et nad ise olid USA börsikomisjoniga läbirääkimistel olukorra lahendamiseks. Ettevõtte sõnul polnud ka komisjon piisavalt selge jagamaks täielikku infot digitaalsete varade reeglite osas.

„Ehkki me võtame komisjoni väiteid tõsiselt, ei tohiks siiski meie suhtes kohaldada nende välja pakutud jõumeetodeid, rääkimata hädaolukorrast,“ märgib ettevõte. „Kavatseme oma platvormi jõuliselt kaitsta.“ Pärast juhtumi avalikustamist langes Bitcoin koguni 6,7%, mis on peaaegu kolme kuu järsem langus.

Paljude väidete kõrval tõdes komisjon, et ettevõte müüs ja pakkus valesti ka Binance'iga seotud tokeneid nagu BNB ja BUSD. Nende sõnul polnud Binance ja USA sidusettevõte tegelikult teineteisest sõltumatud, toimides mittekorrektselt ehk justkui börsi, maakler-diileriagentuurina ehkki nad agentuuriks polnud registreeritud.

„Kui Zhao ja Binance väidavad avalikult, et Binance.US oli loodud iseseisvast kauplemisplatvormist eraldi, siis tegelikult Zhao ja ettevõte salaja kontrollisid Binance.US-i tegevust tagataustal,“ väidab komisjon.

Alates 2021. aastast ei sätestanud Binance raha kontolt väljavõtmisel klientidele piisavalt piiranguid, mis võimaldas paljudel seekaudu rahapesuvastastest piirangutest mööda vaadata.