Aasta taguse ajaga võrreldes langes eksprot 7,5% ehk 283,5 miljardi dollarini, mis on palju hullem, kui Reutersi küsimustiku järgi ennustatud 0,4%.

Capital Economicsi majanduse juht Julian Evans-Pritchard tõdeb, et järsk langus on pärast hooajalisust ja ekspordihindade muutusi mõjutanud ekspordimahtusid alla aasta alguse taseme. Tema sõnul näitab see kõik tagashoidlikku nõudlust Hiina kaupade järele.

Aprillis jällegi ületas Hiina eksport ootus ning näitas aasta taguse ajaga 8,5% kasvu. Siiski tõdevad arvajad, viidates ka maile, et pikajalisem trend on siiski languses.

Üks peaökonomiste tõdeb, et HIina ei saa sõltuda kaubanduse kaudu majanduse elavdamisest veel vähemalt järgmised kuus kuud, märkides USA nõudluse pidurdumist kõrgete intressimäärade ja inflatsiooni tõttu.

Kolmapäeval avaldatud tolliandmed aga näitasid, et Hiina USA-sse suunduva ekspordi dollariväärtus langes mais 15,1%, samas kui eksport Euroopa Liitu kokku langes 4,9%. Hiina eksport ASEANi riikidesse kasvas aga mais dollarites 8,1% võrreldes aasta varasemaga.