Ettevõtte Diageo Plc juhi Michael Alexanderi sõnul on ettevõtte toimimiseks kõige olulisem veekindlus. „Sa võid olla maailma kõige tegusam õlletehas või piiritusetehas, aga see ei vähenda riske, kui on põud,“ lisas Alexander. Juba eelmisel aastal toimetasid nad 43 erinevas piirkonnas, kus veepuudus oli suureks probleemiks.

Vesi moodustab kangest alkoholist oma 60%, õlledel koguni üle 90%. Ülejäänud koostisosad nagu viinamarjad ja teravili sõltuvad samuti niiskusest, seega on veevarud ettevõtte tarneahelas äärmiselt olulised. Ettevõte proovib vee kasutust vähendada aastaks 2030.

Ettevõte lubab ka anda vett tagasi nendesse piirkondadele, kus ta täna tegutseb, kuid mis vaevleb veepuuduse käes. Nende riikide hulka kuuluvad näiteks Türgi, kus toodetakse aniisimaitselist piiritust rakit ja Mehhiko, kus toodetakse tekiilat. Teisisõnu toetab ettevõte näiteks Türgis veekindluse tagamiseks vajaliku infrastruktuuri ehitamist, nii taastab alkoholitootja mõnes piirkonnas juba täna rohkem vett, kui ta ise ära kasutab.

Briti alkoholifirma turuväärtus on veidi alla 88 miljardi euro. Firma käive oli mullu 18 miljardi euro ringis. Ettevõte teenis mullu üle 11 miljardi euro kasumit.