Proaktiivsed teenused, automatiseeritud haldusotsused, algoritmipõhine valitsemine, avaandmed, suurandmed, isikuandmed, andmelauad ja andmepilved – need on vaid mõned mõisted, millest tänapäeval avalikus halduses mööda ei saa.

Tulumaksu esitamine on üks säärane andmepõhine tegevus, mis on vast kõikidele tuttav. Iga-aastase toimingu saab andmepõhiselt teha ära väga kiiresti, paari minutiga. Mõnes teises riigis tähendaks see kohtumist konsultandiga ja palju pabereid.

Avaliku sektori otsuste tegemisel ei piisa üksnes teadmistest andmehalduse või andmeanalüüsi kohta, vaja on ka riigivalitsemise toimimise tundmist. Seetõttu ühendamegi meie kõige uuema koostöös Euroopa tippülikoolide ning Eesti Statistikaametiga välja töötatud andmepõhise valitsemise kursuse avaliku halduse aluskursusega.

Mikrokraadikava ei ole ainult avaliku sektori töötajatele. Eesmärk on koolitada teadlikke andmete loojaid ja kasutajaid nii avaliku sektori töötajate hulgast kui ka avaliku sektoriga koostööd tegevate ettevõtjate ja kolmanda sektori esindajate seast.

TalTech avatud õpe pakub väiksema mahuga õppekavasid - mikrokraade.

Mikrokraadikava võimaldab Sul omandada:

  • paari semestri jooksul süvendatud teadmisi nii inseneri ja majanduse kui merenduse ning looduse valdkonnas;

  • tööturu situatsiooni arvestades kiiret ja soodsa hinnaga ümberõpet (vajadusel ka Eesti Töötukassa finantseeringuga);

  • esimesi tasemeõppe õppeaineid nii bakalaureuse kui magistriõppeprogrammist, et soovi korral hiljem asuda teadmisi omandama sarnasel erialal (mikrokraadikaval kogutud EAP-d saad üle kanda kraadiõppesse);

  • kvaliteetsed teadmised kõrgelt tunnustatud ülikoolist (kava läbimist kinnitab TalTech mikrokraadi tunnistus).

Vastuvõtt mikrokraadikavadele kestab juuni lõpuni ja õpe on tasuline. Lisainfot saad siit: taltech.ee/mikrokraad

Jaga
Kommentaarid