Riigi kuue suurima kommertspanga veebilehtedel näitab, et nõudmiseni hoiuste intressimäär langes 0,2%-ni, mis on madalam eelmise aasta 0,25%-lisest määrast. Nõudmiseni hoius lubab teadupoolest väljamakseid teha igal ajal.

Muuhulgas langetasid pangad ka teiste hoiusetoodete intressimäärasid, vähendades viieaastase tähtajalise hoiuse intressimäära 2,65% pealt 2,5%-ni.

„Usume, et pankade hoiuseintresside langetamine saadab tugeva signaali, et The People's Bank of China sillutab teed laenuintressimäärade alandamiseks,“ ütles Nomura Hiina peaökonomist Ting Lu enda raportis. Keskmise laenuintressimäär tuleb välja maksta 15. juunil, samas kui laenu põhiintressimäär on kavas avaldada 20. juunil.

„Uus hoiuste intressikärbete voor, aga ka kiiresti halvenev eksport, kinnisvaraprobleemide suurenemine, jätkuv inflatsiooni langus ja Föderaalreservi tõenäoline paus suurendavad meie veendumust intressimäära alandamiseks,“ ütlesid analüütikud.

Madalamad intressimäärad annavad ettevõtetele suurema stiimuli laenu võtta. Seejuures hoiuste intressimäärade alandamine muudab inimestel oma raha pangas hoidmise kallimaks ja teoreetiliselt motiveerib neid rohkem kulutama.