„Kui aprillis olid koduostjad oodatust loiumad, siis mais tekkis läbimurre ning hoolimata korterite keskmise ruutmeetri hinna kasvust tehti tehinguid rohkem. Taotluste arvu kasv lubab arvata, et ka juuni tuleb koduostjate seas aktiivne,“ kommenteeris mai tulemusi Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

Koduostjate seas on Jonna Pechteri sõnul uus trend lepingu sidumine kõige lühema võimaliku perioodi ehk 3 kuu Euriboriga ning võrreldes aastataguse ajaga on märgatavalt langenud just 12 kuu Euriboriga seotud lepingute osakaal.

„Ühelt poolt on lühema Euriboriga sidumine laenuvõtja jaoks koheselt veidi odavam, kuid samas on siin selgelt tunda, et koduostjate arvates pöördub Euribor keskpikas perspektiivis pigem langusele kui tõusule,“ märkis Pechter.

Bigbank Eesti juhi kinnitusel oli mais sõlmitud kodulaenu leping keskmiselt 100 600 eurot ning endiselt annavad tehingutes tooni odavamad järelturu korterid. „Keskmine lepingumaht on püsinud sarnases suurusjärgus terve käesoleva aasta ning muutuseid võib oodata pigem sügisel, kui peaks täituma nende kinnisvaraekspertide prognoos, kes usuvad aasta lõpus saabuvat uut hinnatõusu,“ arutles Jonna Pechter.