Selle aasta viljahooajale läheb Waybiller vastu tarkvara lahendusega, pakkudes klientidele platvormi oma vedude planeerimiseks, jälgimiseks ja kontrollimiseks. Viljaveo digitaliseerimise protsess sai alguse juba 2019. aastal kui alustati koostööd KEVILI-ga.

Ühe olulise täiendusena arendati koostöös Jahvataja OÜ-ga Waybilleri süsteemi külge laohaldussüsteem. Tegemist on olulise täiendusega viljakasvatajatele, võimaldades laoseisu reaalajas jälgida. „Kaotasime ära kehvasti jälgitavad paberil saatedokumendid ja asendasime need Waybilleri digitaalsete e-saatelehtedega. Liidestame ka sadamates ja viljaterminalides kaalusüsteeme, mis võimaldab pärida kauba kaalu andmeid otse kaaluajust digitaalsetele saatelehtedele. Kaalude integreerimine Waybilleriga vähendab eksimusi, mis võivad esineda manuaalse andmesisestamise puhul.“ kommenteeris Waybilleri kasvujuht Kert Kaspar Tammaru.

Waybiller

Loodud on ka digitaalne andmekogu, mis võimaldab põllumeestel andmepõhiseid otsuseid teha. „Näiteks saab vaadata milliselt põllult kui mitu koormatäit kuivatitesse toodi. Nii saavad agronoomid põllupõhiselt kultuuride saagikust jälgida ning teha järeldusi kultuuri kasvu ja tootlikkuse kohta,“ tõi välja Jahvataja OÜ esindaja Allar Neeme andmete digitaliseerimise eeliseid.