Ettevõtlusalane haridus annab noortele oskused ja teadmised, mida nad vajavad oma ettevõtte alustamiseks ja juhtimiseks. See hõlmab turu-uuringute, finantsjuhtimise, turunduse ja reklaami jms õpetamist. Lisaks aitab ettevõtlusharidus noortel arendada selliseid võtmeomadusi nagu loovus, probleemide lahendamise oskus ja vastupidavus, mis on olulised edu saavutamiseks mis tahes valdkonnas.

Noorte ettevõtlus kui sotsiaalse mõju vahend

Ettevõtlushariduse üks suurimaid eeliseid on see, et see võib aidata vähendada noorte tööpuudust. Varustades noored oma ettevõtte asutamiseks vajalike oskustega, muutuvad nad vähem sõltuvaks traditsioonilistest tööturgudest ja saavad ise luua oma töövõimalusi. See ei ole kasulik mitte ainult noortele, vaid ka ühiskonnale laiemalt, sest see loob rohkem tööhõivevõimalusi. Lisaks on tõestatud, et ettevõtlusalane haridus avaldab positiivset mõju majandusele. Väikeettevõtted on paljude majandusharude selgroog ning andes noortele võimaluse alustada oma ettevõtlust, tagame pikemas perspektiivis tugevama ja jätkusuutlikuma majanduse.

Ettevõtlus ei tähenda ainult idufirmade loomist

Ettevõtlusharidus ei tähenda siiski ainult ettevõtte asutamist. See tähendab ka ettevõtliku mõtteviisi arendamist, mida saab rakendada mis tahes valdkonnas. Oskused ja omadused, mida õpetatakse ettevõtlushariduse kaudu, on väärtuslikud mis tahes karjääri jaoks, olgu see siis kunsti-, loodus- või humanitaarteaduste valdkonnas. On olemas mitmesuguseid programme ja algatusi, mille eesmärk on pakkuda noortele ettevõtluse alast haridust. Alates kooli välistest huviringidest kuni spetsiaalsete ettevõtluskursusteni on noortel palju võimalusi oma ettevõtlusoskuste arendamiseks. On oluline, et me jätkaksime investeerimist nendesse programmidesse, et tagada, et meie noored oleksid varustatud oskustega, mida nad vajavad, et olla 21. sajandil edukad. Kokkuvõttes on ettevõtlusalane haridus noorte ja majanduse edu jaoks tulevikus eluliselt tähtis. Andes noortele võimaluse luua endale võimalused ja arendada ettevõtlikku mõtteviisi, saame luua tugevama ja jätkusuutlikuma tuleviku kõigi jaoks. Meie kui ühiskonna kohustus on investeerida järgmisesse põlvkonda ja tagada, et neil oleksid oskused ja teadmised, mida nad vajavad, et areneda pidevalt muutuvas töömaailmas.

Young Entrepreneurs (YE) on mittetulunduslik, rahvusvaheline ja hübriid programm ettevõtlusõppest, mille on loonud Startup Wise Guys Foundation 18-24-aastastele noortele. Young Entrepreneurs on loodud ja käima pandud kahe tugevaima ettevõtlusega tegeleva institutsiooni poolt Põhjamaade regioonis - Startup Wise Guys ja Swedbank, ning seda toetavad Delfi kui meediapartner, Eversheds Sutherland, Estonian Business School ja mitmed teised Eesti (ja mitte ainult) rahastajad. 350 üliõpilast, kes tulevad 45 erinevast riigist, kohtuvad programmi 1. faasi jooksul veebipõhiselt ja tutvuvad ettevõtlusmõtte alustega. Igal nädalal avastavad nad uusi ülesandeid, mis on võetud PERFORM raamistikust, mille on välja töötanud Startup Wise Guys tegevjuht Cristobal Alonso ja tema kaasautor Stoyan Yankov oma raamatus: „PERFORM: The Unsexy Truth of (Startup) Success.“ Lõpuks lendavad mõned osalejad programmi 2. faasis Tallinnasse, et kogeda Euroopa esimest ettevõtluse suvekooli. Seal rakendavad nad õpitut praktikas, osaledes töötubades, loengutes, kuulates asutajate lugusid, kontorikülastustes, välitegevustes ja viimaks häkatonil.