Halvenevatest majanduslikest väljavaadetest pettunud noored käivad budistlikes ja taoistlikes templites, et palvetada jumaliku sekkumise eest eesmärgiga saada tööd, pääseda headesse koolidesse või saada üleöö rikkaks.

Hiina templite külastamine on rekordiliselt kõrge

Sel nädalal avaldatud andmed näitasid, et Hiina eksport vähenes mais võrreldes aastataguse ajaga 7,5%, mis on oodatust palju rohkem. Tehaste tegevus vähenes eelmisel kuul taas ja noorte tööpuudus on rekordiliselt kõrge.

Majanduslik ebakindlus on analüütikute ja reisi veebilehtede sõnul viinud templite külastamise uutesse kõrgustesse. Hiina noorte seas kasvab trend põgeneda survestatud ühiskonna eest, minnes templitesse õnne paluma.

Ametliku statistika kohaselt ulatus Hiina 16–24-aastaste töötuse määr aprillis rekordilise 20,4 protsendini. Noorte töötuse määr võib aga veelgi tõusta, sest sel suvel siseneb Hiina haridusministeeriumi andmetel niigi raskele tööturule rekordilised 11,6 miljonit tudengit.

Hiina erinevad templid meelitavad ligi erinevat tüüpi usklikke. Pekingis asuv Yonghe tempel, mida tuntakse ka Laama templi nime all ja mis on tiibeti budismi usku, on populaarne paik nende jaoks, kes otsivad karjääri või rahalist edu.