„See paneb ohkama,“ ütles Eesti hotellide ja restoranide liidu juht Killu Maidla. Ta lisas, et 13 protsenti on muidugi parem kui valitsuse esialgne plaan tõsta käibemaksumäära 22 protsendini. „Meil on hea meel, et meid võeti mingil määral kuulda. Teisest küljest igasugune maksutõus, sellel ajal, mil sektor taastub sügavast kriisist, on raske.“

Maidla sõnas, et 2025. aastaks pole sektor kindlasti taastunud, kuna viimased kolm aastat on valitsenud sektoris liiga sügav auk. „Igasugune maksutõus on taastumist raskendav. Natuke murelikuks teeb!“ Ta lisas, et nad sooviksid näha analüüse ja arvutuskäike, kuidas 13 protsendini jõuti ja kui palju sellest riigikassasse valitsuse arvutuse järgi lisatulu peaks jõudma. Maidla tõstatas ka küsimuse, kas valitsus on kaalunud, kui palju sektor maksumuudatuse tagajärjel kannatab ja kahaneb.