Inflatsioonitempo aeglustus alates aprillist, mil tarbijahinnad tõusid 10,5 protsenti. Rootsi tarbijahinnad tõusid mais 9,7% võrreldes eelmise aasta maikuuga. Majandusprognoosi järgi ootasid ökonomistid inflatsiooniks 9,4 protsenti.

Kuu tasandil tõusid tarbijahinnad mais võrreldes aprilliga 0,3%. Beyoncé pidas mai algul Stockholmis maha kaks kontserti, milleks kogunes pealinna lauljatari fänne üle kogu maailma. Stockholmi hotellid ning hostelid olid sel ajal 96 protsendi ulatuses külastajaid täis. Rootsi Danske Banki peaökonomisti Michael Grahni sõnul peegeldavad maikuu näitajad nö „Beyoncé efekti“.

Hotelli- ja restoraniteenuste hinnad tõusid Rootsis mais võrreldes aprilliga 3,3%. Grahn sõnas, et Beyoncé mõju on raske täpselt hinnata, kuid ta usub, et see kindlasti turgutas Rootsi majandust suuremal või vähemal määral.

Kuid inflatsiooni taandumisel on ka muid põhjuseid. „Elektri- ja toiduhindade langus aitas kaasa inflatsiooni aeglustumisele mais,“ ütles Rootsi statistikaameti ametnik Mikael Nordin.