Finantsinspektsioon tegi 12. juunil Funderbeam Markets AS-ile ettekirjutuse, kuna ettevõte ei avalikustanud seaduses ette nähtud ajaks oma 2022. aasta majandusaasta aruannet, kasumi jaotamise või kahjumi katmise ettepanekut ja otsust ning vandeaudiitori aruannet.

Kuna Funderbeami majandusaasta lõppeb 31. detsembril, siis 2022. aasta aruande koos dokumentidega oleks pidanud avalikustama hiljemaks käesoleva aasta 2. maiks, kirjutab finantsinspektsioon. 12. juuniks seda veel esitatud ei olnud.

Väärtpaberituru seaduse kohaselt peab investeerimisühing avalikustama majandusaasta aruande, kasumi jaotamise või kahjumi katmise ettepaneku ja otsuse ning vandeaudiitori aruande kahe nädala jooksul pärast aktsionäride üldkoosoleku toimumist, kuid hiljemalt neli kuud pärast majandusaasta lõppu.

Suurtehing tekitas viivituse

Funderbeami tegevjuht Monika Karu selgitas, et aruande viivituse on tekitanud Funderbeami värske tehing VentureWave'iga ja selle lõplik allkirjastamine aktsionäride poolt on olnud eelduseks Eesti audiitorite järeldusotsusele. Mai alguses teatas Funderbeam, et Iirimaal baseeruv erakapitali- ja riskifond VentureWave juhib 36 miljoni euro suurust investeeringut Funderbeami, et luua koos globaalne startup investeeringute haldamise ning järelturu platvorm.

„Funderbeami jaoks on oluline tehing korrektselt lõpule viia ning seeläbi muuta Funderbeam ettevõtte ja platvormina tugevamaks. Oleme Finantsinspektsiooniga auditeeritud aastaaruande avalikustamise teemal suhelnud ja ettekirjutusest teadlikud ning nõustume ettekirjutatuga,“ ütles Karu.

Karu sõnul on Funderbeam Markets AS-i 2022 aasta auditeerimata finantstulemused avalikustatud Funderbeami kodulehel ning seeläbi on huvitatud isikutel olemas teave Funderbeam Markets AS majandustulemuste koht ning teave, millal kavatseme avalikustada auditeeritud majandusaasta aruande ja audiitori järeldusotsuse.

Investoritel Karu sõnul põhjust muretsemiseks ei ole, kuna hoolimata ettekirjutusest on rahastusringi näol tegemist platvormi kapitaliseeritust tugevdava arenguga.

Tehinguga investeeritakse uut kapitali ja liidetakse Funderbeamiga VentureWave tütarettevõte Vestiver, mis avab grupile USA turu. Loe tehingust pikemalt siit.