Iduettevõte Single.Earth kaasas kaks aastat tagasi investoritelt 7,9 miljonit eurot, et arendada virtuaalset looduspõhist valuutat, MERIT tokeneid. Neid jagatakse maaomanikele, kes hoiavad nende maadel olevaid loodusvarasid puutumatuna. Mõni päev tagasi kirjutas Äripäev, et ettevõttel on raskusi töötajatele palga maksmisel.

Veebilehe Teatmik.ee andmetel on Single.Earth koondanud suure osa oma töötajatest. Kui eelmise aasta esimeses kvartalis oli ettevõttes tööl 53 inimest, siis aasta hiljem oli järel vaid 15 töötajat. Järsu kukkumise tegi selle aasta alguses ka ettevõtte maksustatav käive. Kui eelmisel aastal läheneti kvartaalselt 400 000 eurole, siis tänavu esimeses kvartalis oli käibest järel vaid 165 000 eurot.

Veel eelmise aasta lõpus võttis Single.Earthi asutaja Merit Valdsalu auhinnagaalal vastu tunnustusi. Täna on ettevõtte raskustes ja Valdsalu kättesaamatu.

Ragnar Sass investeeris ettevõttesse kaks aastat tagasi. Tema sõnul tegeleb Single.Earth äärmiselt keerulise ja globaalse kliima probleemiga ja on tavaline, et töötava lahenduse väljatöötamine võib võtta startupis kordi rohkem aega kui alguses plaanitud. „Seetõttu pole Single,Earth’i tänased raskused mitte ühelegi investorile üllatus. Vastupidi – oleks üllatus, kui neil oleks juba töötav lahendus,“ ütleb Sass. Tema kinnitusel jätkab Single.Earth’i meeskond uute lahenduste väljatöötamist süsinikukaubanduse lihtsustamiseks. Sass jätab küll ütlemata, kas ta on valmis ka ettevõttesse raha lisama, et Single.Earth saaks jätkata toote arendamist.

Single.Earthi asutaja ja suuromanik Merit Valdsalu jätab samuti vastamata kõigile katsetele temaga ühendust saada ja ei kommenteeri ettevõtte olukorda ning edasisi plaane.