Ametühingutega sõlmitud kokkuleppe järgi tõuseb 1. juulist 950 esmatasandi töötaja töötasu. Põhitöötasu miinimum tõuseb keskmiselt 10 protsenti. Omniva juhatuse liikme Kristi Undi sõnul suurendab ettevõte aastast palgafondi 1,2 miljoni euro võrra. „ Selle kokkuleppega astume sammu väärilisema töötasu suunas.“ ütles Unt postikullerite, kirjakandjate, klienditeenindajate ja postitöötlejate palgatõusu kommenteerides.

PRO Ametiühingu esimees Kadri Kangur ütleb, et ühing on aastaid seisnud selle eest, et töötasud Omnivas oleksid ametikohtade lõikes üle Eesti ühesugused. Võru postikuller täidab samasuguseid tööülesandeid, kui tema kolleeg Tallinnas, vahel isegi raskemates tee- ja ilmastikuoludes, leiab ta. „Päris seda me veel saavutanud ei ole, kuid liigume selles suunas,“ sõnas Kangur.

Palgakokkuleppe kolmandat osapoolt esindava Transpordi Ametiühingu juhatuse esimees Üllar Kaljuste on uue palgaleppega rahul. „ Arvestades viimaste aastate kiiret inflatsioonitempot, on tänasel päeval eriti oluline motiveeriv töötasu,“ lausus ta. Ta usub, et uue palgaleppega suudetakse tagada ettevõtte konkurentsivõime tööturul ning säilitada ettevõttes väljaõpetatud ja kogenud töötajad.