Kogenud ettevõtja ja investor Lauri Antalainen on nende aastate jooksul jõudsalt panustanud äriinglite kogukonna kasvule ja koostööle startup kogukonnas, märkis EstBAN.

Antalainen avaldas rõõmu uue rolli üle ja tänas oma eelkäijat Lev Dolgatsjovi. „Lev on teinud suurepärast tööd EstBAN-i ja siinsete ingelinvestorite esindamisel nii Eestis kui mujal, ning sügisel on hea pisut uuenenud koosseisus jätkata. Uus hooaeg tuleb toimekam, kui kunagi varem, kavas on mitmeid ühisprojekte erinevate partneritega ning ühtlasi on järgmisel kevadel EstBANi korraldada ka Euroopa Äriinglite (EBAN) iga-aastane kongress, mis toob siia sadu ingelinvestoreid üle kogu Euroopa,“ lisas Antalainen.

EstBANi asepresidendiks valiti Mait Sooaru, kes on eelnevalt juhtinud mitmeid EstBANi sündikaate, vedades viimati eest ühisinvesteeringut sTARTUp Day ja Latitude59 pitching võistluse raames koos Martin Goroško ja Tera Ventures-iga.

Eile teatas presidendikohalt lahkumisest Lev Dolgatsjov. „Ma tundsin, et väga paljud asjad on tehtud ja nüüd on aeg teistele ruumi andmiseks,“ ütles ta Delfi Ärilehele. Endiselt toimetab ta edasi mullu asutatud mõjuinvesteeringute jaoks mõeldud ettevõttega Syda Ventures ning jätkab ka varahaldusettevõttega. „Panustan endiselt aktiivselt kõikjal, kus tunnen, et minu abi on vaja ning investeerin edasi,“ märkis Dolgatsjov.