Päris mitmete Eesti suurettevõtete tööelu normaalne osa on karastusjooke täis külmikud ja puuviljad köögilaual, spordimotivatsioon või muud hüved. See ongi täiesti normaalne ja seda võimalust võiksid ettevõtted oma töötajatele rohkem pakkuda. Peaaegu üldse aga ei räägita muudest motivaatoritest, näiteks keeleõppest ettevõttes. Tasub meeles pidada, et iga ettevõtte edu taga on rahulolevad ja motiveeritud töötajad.

Rödl & Partner Eesti pakub töötajatele muude hüvede kõrval võimalust õppida saksa keelt. Seda mitmel põhjusel. Tegemist on Saksa päritolu ettevõttega, mis on Eestis tegutsenud 30 aastat. Keeleõpe toob endaga alati vaikimisi kaasa ka kultuuri, kommete ja tavade tundmaõppimise ning meil on võimalus oma koostöö- ja äripartnerit tänu neile teadmistele veelgi paremini tundma õppida ja mõista.

Teiseks on muidugi oluline igapäevane äriline suhtlus ning äridiplomaatiale aitab sihtriigi keele oskus väga palju kaasa. Eesti ärikeskkond muutub aasta-aastalt välisinvestoritele järjest atraktiivsemaks ning ettevõtetes töötavate inimeste saksa keele oskus annab ärikeskkonnale ja suhetele lisandväärtust. Eriti veel suheldes küllaltki konservatiivse Saksa turuga, kus on täpsus ja konkreetsus hinnas.

Ka ettevõttele annab võõrkeeli oskav töötaja lisandväärtust – ta on võimeline suhtlema klientidega otse, looma veelgi tugevamaid ärisuhteid ja olema mugavaks koostööpartneriks. Võõrkeeli oskaval töötajal on võimalus teenida kõrgemat töötasu, tõusta karjääriredelil, aga muidugi võtta ka suuremat vastutust.

Kui rääkida Rödl & Partneri Eesti ettevõttest, siis avab keeleõpe töötajale uued karjäärivõimalused, muuhulgas võimaluse töötada Rödl & Partneri büroodes üle maailma. Ettevõttel on täna pea 50 riigis üle maailma kokku enam kui 100 bürood. Võõrkeeli oskaval töötajal on võimalus kõrgemaks töötasuks, tõusuks karjääriredelil aga muidugi ka suuremaks vastutuseks.

Saksamaa on üks Euroopa suurimaid majanduskeskkondi ning paljud rahvusvahelised ettevõtted tegutsevad just saksa keelt kõnelevates riikides. Saksa keele oskus annab näiteks võimaluse siseneda muuhulgas ka sellistesse spetsiifilistesse tööstusharudesse nagu raamatupidamine, inseneeria, autotööstus, tehnoloogia- ja turismivaldkond. Neis sektorites võib saksa keele oskus olla suisa nõutud ja eeliseks.

Rödl & Partneri Tallinna büroo ongi lisanud oma töötajate motivatsioonipinalisse juurde ühe olulise pliiatsi, millega anname võimaluse kõikidele töötajatele õppida saksa keelt. Keeleõppe neljas hooaeg on enne jaanipäeva lõppemas ja sügisel alustame viienda hooajaga. Keele valikul oleme arvestanud eeskätt ettevõtte päritolu, aga ka Euroopa majanduskeskkonnaga tervikuna.

Töötajate keeleõppe võimalus Eesti ettevõtlusmaastikul on suur privileeg ja ka üsna ainulaadne. Loodetavasti liigume ainulaadsusest edasi ja peagi on igati loomupärane, et inglise keele oskajate kõrval on ettevõtetes ühe enam ka teiste võõrkeelte oskajaid. Huvi keelõppe vastu on olemas kindlasti!

Rödl & Partner Eesti vandeadvokaat Alice Salumets

Jaga
Kommentaarid